Milieu - 25.03
Milieu
Hoe slaagden bio-ingenieurs erin om waterdamp rechtstreeks om te zetten in waterstofgas, en dat met een recordefficiŽntie? En betekent hun waterstofpaneel het einde van de fossiele brandstoffen? We vroegen het aan Johan Martens en Tom Bosserez van het Centrum voor Oppervlaktechemie en Katalyse.
Art en Design - 21.03

Jongeren en kunst, het is niet altijd een makkelijke combinatie. Onderzoekers van de KU Leuven gingen met musea en jongeren tussen 10 en 14 jaar aan de slag en vonden negen manieren om musea op maat van jongeren te maken.

Milieu - 12.03

Het stijgende zeewaterpeil, zwaardere stormen en sterkere golven zijn op termijn pittige uitdagingen voor de leefbaarheid van onze kust. Hoe werp je - al dan niet letterlijk - een dam op tegen die dreiging? Op Campus Brugge zoeken kustwaterbouwkundigen naar oplossingen.

Psychologie - 19.03

Van de werkende bevolking in Vlaanderen heeft ruim 7 procent burn-outklachten; nog eens 9 procent zit in de gevarenzone. In totaal zijn dat 460.000 werknemers. Dat blijkt uit een meting door de onderzoeksgroep Arbeids-, Organisatieen Personeelspsychologie van de KU Leuven.

Milieu - 27.02

Wetenschappers inventariseerden wereldwijd de begraven resten van oude moerasgebieden: meer dan duizend. Het veen in deze bodemlagen herbergt veel koolstof, vertellen Gert Verstraeten en Nils Broothaerts, geografen aan de KU Leuven die deel uitmaakten van het internationale onderzoeksteam.

    Geselecteerde jobaanbiedingen