Brussels Institute for Advanced Studies (VUB-ULB) stelt Fellows 2023 voor

Woensdag 8 maart 2023 - 17u30 tot 20u30 - Koning Boudewijn zaal, Koninklijke Vlaamse Academie van BelgiŽ voor Wetenschappen en Kunsten, Hertogstraat 1, 1000 Brussel

Beste journalist

Het Brussels Institute for Advanced Studies (BrIAS), een gezamenlijk initiatief van Vrije Universiteit Brussel en Universitť libre de Bruxelles, stelt haar Fellows voor 2023 voor tijdens een welkomstceremonie in de Koninklijke Academie der Wetenschappen op 8 maart. Het is tevens het eerste evenement waar het nieuwe instituut officieel wordt voorgesteld.

Op het programma:

Korte presentaties van het onderzoek van twee Fellows 2023: Mennat-Allah El Dorry (Ain Shams Universiteit, Egypte) en Philippe Hinsinger (Institut National de la Recherche pour l’Agriculture)

Wij nodigen u graag uit om deze welkomstceremonie bij te wonen. - Bent u graag van de partij? Neem dan contact op met:

VUB: Nathalie Vlaemynck - 0479 87 23 26 - [email protected]

ULB : Mathieu Leonard - 0473/97 22 56 - [email protected]

Over BrIAS en haar Fellowship-programma

Het Brussels Institute for Advanced Studies (BrIAS) werd in 2018 opgericht op initiatief van de VUB en de ULB. - Het instituut ondersteunt interdisciplinair en transdisciplinair onderzoek door zich te focussen op menswetenschappen en sociale wetenschappen, natuurwetenschappen, ingenieurswetenschappen, kunst en cultuur.

Ze brengt toponderzoekers van over de hele wereld samen, die zich samen gedurende enkele maanden - buigen over hedendaagse maatschappelijke uitdagingen rond duurzame ontwikkeling. De nieuwe inzichten die hieruit voortkomen worden gedeeld via workshops voor professionals, lezingen voor academici en fora voor het grotere publiek. Dankzij hun bijdrage helpen de Fellows het onderzoek, academisch onderwijs en de samenleving vooruit.

In ruil biedt BrIAS zijn fellows woonen werkruimten aan die hen in staat stellen elkaar te ontmoeten, deel te nemen aan seminaries en workshops, en banden aan te knopen met de bredere academische gemeenschap van de ULB en de VUB. Het instituut wordt geleid in co-directeurschap door beide universiteiten.

VUB: Frank Deconinck - - professor emeritus aan de VUB - - 0475 66 84 98 - [email protected]

ULB: Serge Jaumain - professor Hedendaagse Geschiedenis aan de ULB en Noord-Amerika specialist - 0476 49 80 50 [email protected]

volg ons op twitter @VUBrussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiŽnteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geŽngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform -De Wereld Heeft Je Nodig-. Hier worden rond zes P -s ideeŽn, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People , want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincarť , de Franse filosoof Henri Poincarť aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een ’urban engaged university-, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldhe­eftjenodig