COVID-19-apps en de Europese digitale strategie centraal op CPDP2021-conferentie

Door VUB in het leven geroepen conferentie rond privacy en databescherming is grootste in Europa en start op 27 januari, online dit jaar. Het grote thema: hoe handhaven we individuele en collectieve rechten in een veranderende wereld? De conferentie is te volgen op www.cpdpconferences.org.

Specialisten rond beleidvorming, advocaten, gebruikers van diverse technologieŽn, academici, consultants, activisten, het maatschappelijk middenveld en journalisten uit de hele wereld vinden elkaar voor de online editie van CPDP, de leidende conferentie rond privacy en databescherming in Europa. Het volledige programma staat hier: www.cpdpconferences.org/schedule

Zoals elk jaar zal CPDP 3 dagen vol met baanbrekende gesprekken en side events aanbieden, in de smeltkroes van het digitale en het politieke veld. CPDP2021 voorziet meer dan 80 panels op 5 online podia met actuele debatten op het gebied van informatietechnologie, privacy en gegevensbescherming.

De onderwerpen van de sessies variŽren rond Digital Services Act, dataretentie, digitale soevereiniteit, geautomatiseerde besluitvorming in de publieke sector, workplace surveillance, datawetenschap en de COVID-19 pandemie, AI en discriminatie, AI in Smart Cities en nog veel meer. CPDP organiseert ook een reeks interessante side events waaronder het CPDP Art Program, waarin films vertoond worden, kunstenaars in gesprek gaan met CPDP deelnemers en creatieve projecten getoond worden met betrekking tot thema's als privacy en gegevensbescherming.

Meer informatie voor de pers: www.cpdpconferences.org/press

Registreren kunt u hier: www.cpdpconferences.org/registration

Paul De Hert paul.de.hert@vub.ac.be 0498 81 16 51(databescherming en Europese ontwikkeling op het gebied van databescherming)

Thierry Vandenbussche thierry@privacysalon.org 0485 49 32 04> side events + algemeen

Dara Hallinan Dara.Hallinan@fiz-Karlsruhe.de (sprekers en programma (Engelstalig))

Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiŽnteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geŽngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Deze site is beschermd door hCaptcha en het Privacybeleid en Gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel


This site uses cookies and analysis tools to improve the usability of the site. More information. |