State-of-the-art AI test- en ervaringscentrum opent in Brussel voor het grote publiek

Brussel, 24 maart 2023 - Het eerste AI-testen ervaringscentrum in Brussel dat zich richt op het publiek werd gisteren officieel ingehuldigd door staatssecretaris Barbara Trachte. In het ultramoderne centrum maken bedrijven, instellingen, beleidsmakers en ook burgers kennis met AI-technologieŽn en kunnen ze ermee experimenteren. Het centrum wordt beheerd door FARI, het AI Center for the Common Good Institute, opgericht door ULB en VUB en gesteund door Innoviris en Paradigm.brussels.

Er worden ervaringstours, workshops en andere activiteiten in het FARI Test & Experience Center aangeboden en ontworpen per specifieke doelgroep. Boekingsprocedures worden binnenkort aangekondigd op fari.brussels . Voor specifieke vragen over het FARI Test & Experience Center kunt u een e-mail sturen naar [email protected] .

Hierbij het volledige persbericht in het Engels:

FARI Test&Experience Launch PR.pdf 122 KB

volg ons op twitter @VUBrussel

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiŽnteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geŽngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform -De Wereld Heeft Je Nodig-. Hier worden rond zes P -s ideeŽn, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People , want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincarť , de Franse filosoof Henri Poincarť aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een ’urban engaged university-, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldhe­eftjenodig