UGent op Dag van de Wetenschap 2022

Wooow wetenschapsfestival 2019
Wooow wetenschapsfestival 2019

Tal van kennisinstellingen, bedrijven, sterrenwachten, doe-centra, musea en labo’s openen op de Dag van de Wetenschap hun deuren.†De UGent doet mee met meer dan 150 activiteiten!

Tal van kennisinstellingen, bedrijven, sterrenwachten, doe-centra, musea en labo’s openen op de Dag van de Wetenschap hun deuren.†De UGent doet mee met meer dan 150 activiteiten!

Hoe kunnen we dementie vroeger opsporen?† Kan een computer mijn gevoelens begrijpen?† Hoe passen planten zich aan aan de warmte?† Wil je zelf een computergame maken, jouw pijndrempel testen, verschillende koekjes proeven of alcoholvrij bier testen?†Het kan allemaal op de Dag van de Wetenschap! Kom langs en geniet van†fascinerende demo’s, interactieve workshops, exclusieve rondleidingen, boeiende lezingen... en zoveel meer.

Praktisch

 • De Dag van de Wetenschap vindt plaats op zondag 27 november 2022.†
 • Ontdek alle UGent activiteiten op de Dag van de Wetenschap

  Meer over de UGent-activiteiten

  Wetenschapsfestival Gent

  Wil je weten waarom je je kinderen best wat risico’s laat nemen, hoe we een greep krijgen op de drugsproblematiek in ons land, of waarom we als homo sapiens zo speciaal zin? Kom dan langs op†het Wetenschapsfestival Gent in de Krook en het Ufo. Terwijl volwassen genieten van een gratis show van GILI, kunnen k inderen door een microscoop kijken, fake news detective worden, op een kleitablet schrijven...†Mis dit niet!

 • In de Krook en het Ufo, van 10u-17u
 • Wist je dat een MRI-scan kan helpen om nooit meer de verkeerde praline te kiezen? Wil je leren hoe je jouw denkvermogen gezond kan houden? En wil je weten welke opportuniteiten COVID-19 voor het onderzoek met zich meebrengt?†Dat en nog veel meer kan je ontdekken op het festival ’Gezond en wel’ van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen.

 • In UZ Gent, van 9u-13u
 • Laat een robot jouw favoriete legoblokje zoeken, doe mee aan een zoektocht in een virtueel bedrijf... en neem op het einde van je bezoek in Kortrijk een selfie mee naar huis.†

 • In Kortrijk, van 10u-16u
 • i-Brain, een festival over de hersenen

  Het thema van het i-Brain festival dit jaar is intelligentie. Wat is intelligentie? Zijn er verschillende soorten van? Word je slim geboren? Hoe meet je intelligentie? En kan je slimmer worden?†Welke problemen kan je hebben met intelligentie? Kunnen planten en dieren intelligent zijn? En wat met artificiŽle en superintelligence?†

 • In de Zebrastraat, 10u30-18u30
 • Je kan het GUM op de Dag van de Wetenschap gratis bezoeken. Twijfelaars vanaf 4 jaar kunnen het spel van Professor Twijfel spelen en volwassenen kunnen samen met de mensen van playField over hun toekomst dromen.

 • In het GUM, van 10u-17u
 • Interesse in een rondleiding in een van de grootste plantenbiotechnologische onderzoekscentra ter wereld? Ontmoet de enthousiaste VIB-onderzoekers (Technologiepark)

  Ooit al afgevraagd hoe die kleine chips in je smartphone gemaakt worden?†Ontdek het in ons hoogtechnologisch labo en maak je eigen elektronische leddobbelsteen †(Technologiepark)

  Zin in een ijsje gemaakt met behulp van vloeibare stikstof of in een coole chemiequiz mťt prijzen? Kom experimenteren in de chemie ! (De Sterre)

  "Dag van de Wetenschap, dat is een zondag... dan blijf ik liever in m’n luie zetel liggen". Ook dat kan. Ontdek het online ’on demand’ aanbod (thuis)