VUB opent nieuw vaccinatiecentrum op campus in Etterbeek

VUB-studenten, -medewerkers en alle bezoekers op de campus zijn welkom voor kosteloze prik

Terwijl op heel wat plaatsen vaccinatiecentra hun deuren sluiten opent de VUB vandaag officieel een vaccinatiecentrum op haar campus in Etterbeek. Vanaf 27 september gebeurt dit ook op de campus te Jette. Hiermee engageert de universiteit zich als urban engaged university mee in de strijd voor een hogere vaccinatiegraad in Brussel. Tot de officiŽle start van het academiejaar volgende week worden nu vooral internationale studenten en VUB-medewerkers die nog niet ingeŽnt zijn aangespoord om zich te laten vaccineren. Naast studenten is iedereen welkom voor een gratis prik met het J&J vaccin.

Het vaccinatiecentrum wordt vandaag geopend in het bijzijn van Dirk Devroey (VUB-decaan faculteit Geneeskunde en Farmacie), Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Jolien Van Lersberghe (VUB-geneeskundestudent en studentenvertegenwoordiger), die er ook de vaccins zetten. De actie kadert in de inspanning om de vaccinatiecijfers op te krikken en om in code groen te blijven lesgeven. "Het is belangrijk om als universiteit je steentje bij te dragen aan de vaccinatiecampagne. Een hoge vaccinatiegraad is de enige weg naar de normaliteit, dus we moeten er alles aan doen om die te doen stijgen", aldus Dirk Devroey, decaan aan de VUB Faculteit Geneeskunde en Farmacie.

Uit onderzoek blijkt dat het vooral Brusselse jongeren zijn die weinig voelen voor het vaccin. "Met het vaccinatiepunt op de VUB-campus in Etterbeek willen we de studenten aanspreken en op die manier de drempel om een prik te komen halen verlagen. Maar we zetten ook in op het aantrekken van internationale studenten, omdat zij vaak nog niet de kans kregen om in hun thuisland gevaccineerd te worden", aldus Marc Noppen, CEO UZ Brussel.

Het vaccinatiepunt neemt zijn intrek op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus in Etterbeek in de containers voor het Braemgebouw, naast gebouw B. De hele VUB-community en hun familieleden, maar ook Brusselaars kunnen er terecht voor een vaccin op verschillende dagen tussen 16 september en 8 oktober. Ook in Jette zal er later deze maand, vanaf 27 september, een vaccinatiepunt volgen.

https://www.vub.be/­coronaviru­s#laat-je-­vaccineren

Voor meer info, interviews en beeldmateriaal kunt u zich wenden tot de persrelaties van de VUB.

Dirk Devroey vaccineert internationale studente Joelle van den Berg.mp4 11 MB mp4

Sicco Wittermans Woordvoerder en persrelaties Vrije Universiteit Brussel volg ons op twitter @VUBrussel De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiŽnteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geŽngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform -De Wereld Heeft Je Nodig-. Hier worden rond zes P -s ideeŽn, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People , want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincarť , de Franse filosoof Henri Poincarť aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een ’urban engaged university-, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldhe­eftjenodig

Press - Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Brussel