VUB prof hydrologie Marijke Huysmans verkozen tot InspiringFiftyMarijke Huysmans is geselecteerd voor de InspiringFifty Belgium. De vzw InspiringFifty Belgium streeft naar meer vrouwen in managementfuncties binnen de technologiesector. Zij maakte onlangs de vijftig Belgische vrouwelijke rolmodellen in tech bekend. Marijke Huysmans behoort tot de uitverkorenen. Zij is hoofddocent Hydrologie & Waterbouwkunde aan de VUB.

Marijke Huysmans doet onderzoek naar grondwater, droogte en duurzaam waterbeheer aan de Vrije Universiteit Brussel. Zij adviseert ook de overheid. Zo adviseerde ze de Vlaamse regering bij het opstellen van de recente Blue Deal die fundamentele maatregelen omvat om het groeiende droogteprobleem in Vlaanderen aan te pakken. Daarnaast heeft ze de belangrijke rol op zich genomen om het maatschappelijk belang van grondwater uit te leggen aan het grote publiek. Dit doet ze via mediaoptredens waarin ze bijvoorbeeld uitlegt wat droogte betekent en hoe we dit kunnen bestrijden. Ook werkte ze mee aan Het Grote Waterboek. Van zwetende planten tot verwoestende tsunami's.

InspiringFifty BelgiŽ
InspiringFifty Belgium wil zichtbaarheid en erkenning geven aan inspirerende vrouwen in de Belgische tech-industrie. Dit doet de organisatie door elke twee jaar een lijst van de 50 meest inspirerende Belgische techvrouwen van het moment bekend te maken. InspiringFifty biedt vrouwen ook een netwerk van gelijkgestemden, organiseert trainingen en neemt initiatieven om het aantal vrouwen in tech te vergroten. //belgium.inspiringfifty.org/

Contact: [email protected]

volg ons op twitter @VUBrussel De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiŽnteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geŽngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform -De Wereld Heeft Je Nodig-. Hier worden rond zes P -s ideeŽn, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People , want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincarť , de Franse filosoof Henri Poincarť aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een ’urban engaged university-, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldhe­eftjenodigAdvert