Milieu - 19.06
Michael Stamm staat met één been in de universiteit en met het andere in de industrie. Voor zijn doctoraat in materiaalkunde ontwerpt hij een systeem dat ijs kan opsporen in de brandstoftanks van vliegtuigen. Tegelijk is hij aan de slag bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, waar hij helpt om het vliegtuigonderhoud efficiënter te maken.
Health - 18.06

Oudere mensen kunnen spraak minder goed begrijpen, zelfs als ze een goed gehoor hebben. Dat is een van de conclusies van een nieuwe studie van de Onderzoeksgroep Experimentele Oto-rino-laryngologie (ExpORL) van de KU Leuven.

Biowetenschappen - 14.06

De hersencellen die visuele informatie verwerken, reageren steeds minder als ze telkens dezelfde visuele prikkel krijgen. De veronderstelling dat dat vooral zou liggen aan vermoeidheid van de cellen, blijkt niet te kloppen, zo blijkt uit een studie van de KU Leuven.

Pedagogiek - 14.06
Pedagogiek

Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans werd in 29 talen vertaald, tot het Koreaans en het Macedonisch toe.

Politiek - 12.06

Internationaal team van wetenschappers legt link tussen conflicten en klimaatverandering. De klimaatverandering vergroot het risico op gewapende conflicten. Dat blijkt uit een internationale studie, gepubliceerd in Nature.

    Geselecteerde jobaanbiedingen