Geschiedenis - 20.05
Het verleden recht in de ogen kijken. Meestal blijft het enkel bij beeldspraak, maar archeologen Jeroen Poblome en Sam Cleymans hebben het werkelijk voor mekaar gekregen. Samen met de Universiteit van Burdur (Turkije) hebben ze de gezichten gereconstrueerd van twee eeuwenoude inwoners van Sagalassos.  Als interviewer raak je wel gewend aan enkele priemende blikken, maar twee paar eeuwenoude ogen die je aanstaren, zorgen toch voor lichte onwennigheid.
Health - 15.05

Bij volwassenen met een schildklierprobleem is het beter om geen schildklierhormonen toe te dienen. Een hormonenbehandeling blijkt milde symptomen zoals vermoeidheid of neerslachtigheid niet te verbeteren.

Psychologie - 14.05

In Vlaamse scholen die bewust omgaan met culturele diversiteit is er meer gelijkheid tussen leerlingen van diverse achtergronden. Dat geldt zowel op het vlak van welzijn als prestaties. De kloof tussen scholieren met of zonder een migratieachtergrond is groter in scholen die culturele diversiteit negeren of afwijzen.

Psychologie - 14.05

In Vlaamse scholen die bewust omgaan met culturele diversiteit is er meer gelijkheid tussen allochtone en autochtone leerlingen. Dat geldt zowel op het vlak van welzijn als prestaties. De kloof tussen allochtone en autochtone scholieren is groter in scholen die culturele diversiteit negeren of afwijzen.

Bedrijf - 13.05

De Francqui-Prijs, ook wel de Belgische Nobelprijs genoemd, gaat dit jaar naar drie economen van de KU Leuven: Laurens Cherchye, Bram De Rock en Frederic Vermeulen. Meteen een unicum in de geschiedenis van de prijs, want nog nooit eerder waren er drie laureaten.

    Geselecteerde jobaanbiedingen