Biowetenschappen - 25.04
Een kartonnen bordje met daarop een kleurrijke print. Meer hadden onderzoekers van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen niet nodig om een slimme camera voor de gek te houden. Voor alle duidelijkheid: Wiebe Van Ranst, Simen Thys en Toon Goedemé van de onderzoeksgroep EAVISE (Embedded and Artificially Intelligent Vision Engineering) hebben geen kwade bedoelingen.
Biowetenschappen - 25.04

Naar aanleiding van de internationale DNA-dag is het 'Genome Analytics Platform' (GAP) voorgesteld. Dit platform maakt het mogelijk om in slechts 48 uur en tegen aanvaardbare kosten het volledige DNA te lezen en analyseren.

Chemie - 15.04

Nieuw proces maakt productie van farmaceutische producten efficiënter en duurzamer. In de nabije toekomst zullen fossiele grondstoffen kunnen vervangen worden voor de productie van twee belangrijke geneesmiddelen tegen kanker.

Computer Science - 17.04

Ouderen staan open voor ervaringen met virtual reality (VR) en hebben daarbij weinig last van ongemakken. Dat blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven bij 76 personen tussen 57 en 94 jaar oud. De studie opent de deur voor innovatieve gezondheidstoepassingen gericht op ouderen.

Inovatie - 8.04

Unieke 'Smart Highway' test toont hoe auto's kunnen samenwerken om ongevallen te vermijden. Imec, ‘s werelds toonaangevende onderzoeksen innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, samen met UAntwerpen en UGent voeren op de nieuwe Smart Highway testinfrastructuur langs de E313 een unieke reallife test uit met twee geconnecteerde samenwerkende auto's.

    Geselecteerde jobaanbiedingen