Burgerlijke bouwkunde en architectuur

Burgerlijke bouwkunde - 17.12.2019
Samenwerkingsverband moet praktijkkennis en onderzoek verenigen in Kennisplatform Diversiteit, Stedelijkheid & Burgerschap in Mechelen. De Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Antwerpen lanceerden op 16 december het Kennisplatform Diversiteit, Stedelijkheid & Burgerschap, een uniek samenwerkingsverband van de twee universiteiten, dat zal gevestigd zijn in Mechelen.
Architectuur - 14.12.2019

Els De Vos (UAntwerpen) en Fredie Floré (KU Leuven) starten nieuw FWO onderzoek: 'De opkomst van interieurarchitectuur in België, 1945-1999. Een evaluatie van de impact van educatie op de identiteitvorming van de ontwerpdiscipline' Recent is een interuniversitair FWO-onderzoeksproject (UAntwerpen - KU Leuven) over de opkomst van interieurarchitectuur in België goedgekeurd.

Burgerlijke bouwkunde - 12.12.2017

Bomen hebben een grote meerwaarde in een stedelijke omgeving, maar vaak hebben stadsdiensten geen goed zicht op hun gezondheid. Doctoraatsstudent Jeroen Degerickx ontwikkelde een methode om vanuit de lucht de dichtheid van de begroeiing en de verkleuring van de bladeren vast te leggen.

Architectuur - 26.03.2018

De Muurmelaar is een levende gevel die de bewegingen van voorbijgangers analyseert en omzet in klanken en ritmes. Het klinkt surreëel, maar het is geen fictie. De interactieve gevel werd ontwikkeld aan het Departement Architectuur.


Geselecteerde jobs
Architectuur - 25.06
Doctoral assistant, Interior architecture Universiteit Antwerpen
Burgerlijke bouwkunde - 25.06
PhD Candidate, Urban Planning and Design Universiteit Antwerpen
Architectuur - 25.06
Doctor-assistent voor de onderzoeksafdeling Architectuur & Ontwerp Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Architectuur - 22.06
Doctor-assistent (100%) voor de onderzoeksgroep ’Architecture & Wicked matters’ Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Burgerlijke bouwkunde - 22.06
Doctor-Assistent (50%) voor het onderzoeksproject ’All City All Land’ Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Burgerlijke bouwkunde - 08.06
PhD position Civil Engineering Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Architectuur - 02.06
PhD Candidate University of Ghent
Employers of the Week

Deze site maakt gebruik van cookies en analyse-instrumenten om de bruikbaarheid van de site te verbeteren. Meer informatie. |