psychology

psychology

De voordelen van woede tegenover de ecologische crisis

Psychologie - 15.03
Psychologie

De emoties die we voelen over de ecologische crisis zijn niet zonder gevolgen. Of het nu angst, verdriet of woede is, de achteruitgang van het milieu laat mensen over het algemeen niet onverschillig. Tot nu toe werden deze emoties vaak gezien als negatief, of zelfs als potentiële bronnen van psychologisch lijden. Maar volgens bepaalde theorieën over emoties zouden deze gevoelens in feite krachtige hefbomen kunnen zijn, die de implementatie van milieuvriendelijk gedrag vergemakkelijken en zo bijdragen aan de noodzakelijke veranderingen ten gunste van de overgang.

Cédric Vanhoolandt wint de Philippe Maystadt Prijs

Pedagogiek - Psychologie

Het proefschrift van Cédric Vanhoolandt, dat onder de supervisie staat van Jim Plumat, hoogleraar Didactiek van de Natuurkunde aan de UNamur, is ge

Psychologie - 22.01

Gebruik van oxytocine bij kinderen met autisme: eerste studies stellen stressverlagende effecten vast

De toediening van oxytocine leidt bij sommige kinderen met autisme tot sociale, gedragsmatige verbeteringen. De stof, ook wel bekend als het gelukshormoon, werkt in op de hersendelen die vooral actief zijn bij stress en angst. Herhaalde toediening stimuleert ook het lichaamseigen oxytocinesysteem. Dat blijkt uit onderzoek van KU Leuven bij kinderen tussen 8 en 12 jaar.


Geselecteerde jobs
Werkgevers van de week