psychologie

Psychologie - Biowetenschappen - 20.01
Oxytocine, beter gekend als het 'knuffelhormoon', werd in het verleden al gelinkt aan het bevorderen van hechting tussen mensen. Onderzoekers van de KU Leuven ontdekten nu dat toediening van oxytocine ervoor zorgt dat mensen met autisme meer bereid zijn om nauwe emotionele banden aan te gaan met anderen.
Psychologie - 25.09.2019

Bijna één op de vijf Vlaamse jongeren ervaart matige tot ernstige psychische klachten. Sociale relaties spelen hierbij een cruciale rol. Zo brengen de jongeren met de meeste klachten ook meer tijd alleen door en voelen ze zich minder gewaardeerd in gezelschap.

Psychologie - 14.05.2019

In Vlaamse scholen die bewust omgaan met culturele diversiteit is er meer gelijkheid tussen leerlingen van diverse achtergronden. Dat geldt zowel op het vlak van welzijn als prestaties. De kloof tussen scholieren met of zonder een migratieachtergrond is groter in scholen die culturele diversiteit negeren of afwijzen.

Psychologie - Health - 18.12.2018

Inleiding: Antwerps onderzoek brengt de evolutie van het immuunsysteem tijdens een psychose in beeld. Eén tot twee procent van de bevolking lijdt aan psychoses: episodes gekenmerkt door waangedachten en/of hallucinaties.

Psychologie - 14.05.2019

In Vlaamse scholen die bewust omgaan met culturele diversiteit is er meer gelijkheid tussen allochtone en autochtone leerlingen. Dat geldt zowel op het vlak van welzijn als prestaties. De kloof tussen allochtone en autochtone scholieren is groter in scholen die culturele diversiteit negeren of afwijzen.

Psychologie - 19.03.2019

Van de werkende bevolking in Vlaanderen heeft ruim 7 procent burn-outklachten; nog eens 9 procent zit in de gevarenzone. In totaal zijn dat 460.000 werknemers. Dat blijkt uit een meting door de onderzoeksgroep Arbeids-, Organisatieen Personeelspsychologie van de KU Leuven.

Psychologie - 22.11.2018

Op sociale media trenden hashtags als #hotdaddy en circuleren blogposts getiteld 'How to get your husband to help out around the house.' Dat vrouwen warmlopen voor mannen die hun carrière aan de kant durven schuiven ten voordele van hun gezin, blijkt nu ook uit onderzoek van doctor in de psychologie Loes Meeussen.


Geselecteerde jobs
Psychologie - 10.03
Professor in psychology of health - Qualitative approach UNIL - Faculté des SSP, Lausanne
Psychologie - 10.03
Professeur·e en psychologie de la santé - orientation approches quantitatives UNIL - Faculté des SSP, Lausanne
Psychologie - 10.03
Professsor in health psychology - quantitative approaches UNIL - Faculté des SSP, Lausanne

Deze site maakt gebruik van cookies en analyse-instrumenten om de bruikbaarheid van de site te verbeteren. Meer informatie. |