sciences sociales

Sociale wetenschappen - 3.07
Onderzoek Statbel en UAntwerpen wijst uit dat huwelijken minder snel ontbonden worden. Huwelijken in België lopen de jongste jaren minder snel spaak. Dat blijkt uit een analyse van Statbel en de Universiteit Antwerpen.
Biowetenschappen - Sociale wetenschappen - 2.03
Biowetenschappen - Sociale wetenschappen

Vandaag wordt het startschot gegeven van het 'citizen science'-project MamaMito. Het doel is dat zoveel mogelijk Vlamingen hun moederlijke stamlijn opstellen en kennismaken met hun 'voormoeders'.

Sociale wetenschappen - 25.12.2019

Ook UAntwerpen en spin-off Textgain zoeken naar antwoord op toenemende polarisatie. Met nieuwe technologie, training en begeleiding willen Europese partners binnen het netwerk Detect Then ACT (DeTACT) de strijd aanbinden tegen online haat.

Sociale wetenschappen - 17.10.2019

Inleiding: Stichting Auschwitz reikt onderzoeksprijs uit aan taalkundigen van de Universiteit Antwerpen. Voor hun werk rond het automatisch herkennen van extremisme op sociale media krijgen Tom De Smedt (UAntwerpen) en Sylvia Jaki (Universität Hildesheim) de internationale Beurs voor Onderzoek van de Stichting Auschwitz.

Health - Sociale wetenschappen - 29.12.2019

Vranckx toont docu Caroline Masquillier (UAntwerpen) rond hiv-onderzoek in Zuid-Afrika. Caroline Masquillier (Faculteit Sociale Wetenschappen) trok voor de Universiteit Antwerpen naar de townships in Zuid-Afrika om onderzoek te doen naar community health workers.

Sociale wetenschappen - 9.12.2019

Onderzoekers UAntwerpen en VUB vergelijken politieke advertenties op Facebook en in kranten. Facebookadvertenties worden steeds belangrijker voor politieke partijen. Maar verschillen die ads veel van de klassieke krantenadvertentie? Onderzoek van UAntwerpen en VUB komt tot de vaststelling dat er drie grote verschillen zijn.

Sociale wetenschappen - 30.07.2019

Onderzoek Kris Hardies (UAntwerpen) wijst op groot belang sociale normen op de werkvloer Sociale normen blijken extreem belangrijk bij het voorkomen van seksuele intimidatie op het werk. In werkomgevingen waar intimiderende acties geaccepteerd lijken door de medewerkers, maakt men zich er sneller schuldig aan.


Deze site maakt gebruik van cookies en analyse-instrumenten om de bruikbaarheid van de site te verbeteren. Meer informatie. |