Nieuws 2019

« TERUG

ComputerwetenschappenResults 1 - 6 of 6.


Computerwetenschappen - 29.12.2019
Software brengt anderhalve meter afstand in beeld
UAntwerpen, Robovision en Securitas starten proefproject rond social distancing op de Meir. Op de Antwerpse Meir start UAntwerpen in samenwerking met AI-bedrijf Robovision en beveiligingsfirma Securitas een proefproject om uit te zoeken of mensen afstand van elkaar houden. "Dit is absoluut geen ordehandhavingstool", klinkt het.

Computerwetenschappen - 22.12.2019
Doctoraatsverdediging vindt plaats in virtual reality
Boris Bogaerts (UAntwerpen) toont aan dat combinatie intuďtie met VR een computer kan kloppen. Een doctoraatsverdediging is altijd een speciaal moment. Maar Boris Bogaerts (UAntwerpen) maakte het wel heel bijzonder: hij voerde zijn verdediging volledig uit in virtual reality. Alle toehoorders droegen een speciale VR-headset.

Computerwetenschappen - 02.12.2019
Smart Education @ Schools: Vlaamse scholen ontwikkelen nieuwe technologische oplossingen
Vandaag zijn in BOZAR, in aanwezigheid van Vlaams minister Ben Weyts, de eerste resultaten getoond van 'Smart Education @ Schools'. Dit programma van de Vlaamse overheid brengt onderzoekers, scholen en bedrijven samen om slimme educatieve toepassingen te ontwikkelen om zowel leerlingen als leerkrachten beter te ondersteunen.

Computerwetenschappen - 25.07.2019
Nieren leveren belangrijke bijdrage aan gunstige werking van darmflora 
De nieren luisteren naar de activiteit in de darmen: als bacteriën meer afvalstoffen produceren, dan vergroten de nieren hun capaciteit om ongunstige stoffen af te voeren. Op die manier dragen de nieren bij aan de gunstige werking van de darmflora. In een nieuwe studie in PNAS beschrijven onderzoekers van de universiteiten van Leuven, Antwerpen, Utrecht en Nijmegen dit mechanisme.

Computerwetenschappen - 17.04.2019
Ouderen reageren positief op virtual reality
Ouderen staan open voor ervaringen met virtual reality (VR) en hebben daarbij weinig last van ongemakken. Dat blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven bij 76 personen tussen 57 en 94 jaar oud. De studie opent de deur voor innovatieve gezondheidstoepassingen gericht op ouderen. Er worden steeds meer VR-applicaties ontwikkeld ter ondersteuning van onze gezondheid, bijvoorbeeld om ademhalingsoefeningen te begeleiden, beweging aan te moedigen, of angstgevoelens te beperken.

Computerwetenschappen - 18.01.2019
Internet of Trees brengt gezondheid van bomen online in kaart
Industrieel ingenieurs van Technologiecampus Gent (KU Leuven) hebben een module ontwikkeld waarmee ze online de gezondheid van bomen in kaart kunnen brengen. De bomen in een stad of park kunnen zo online opgevolgd worden. In Gent, Beveren-Waas en Sint-Niklaas lopen momenteel proefprojecten. Iedereen kent intussen het Internet of Things waarbij alledaagse voorwerpen verbonden worden met het internet om gegevens uit te wisselen.