Nieuws 2019

« TERUG

AardwetenschappenResults 1 - 4 of 4.


Aardwetenschappen - 05.12.2019
Wetenschappers ontwikkelen model rond geothermische investeringen
Geothermie kan landen helpen de doelstellingen omtrent hernieuwbare energieproductie te bereiken, maar de techniek is duur. Onderzoekers komen tot de conclusie dat een overheidslening die enkel teruggevorderd wordt indien het geothermieproject winstgevend blijkt, de meest geschikte beleidsmaatregel is.

Aardwetenschappen - 25.10.2019
Hoe duurzamer het verkeer, hoe tevredener de bewoners
Inleiding: Er is een duidelijke correlatie tussen de beleving van een straat en de verkeerssamenstelling.

Aardwetenschappen - 27.09.2019
Leuvense onderzoekers leggen diepste vezels van Bruegel-tekeningen bloot
Naar aanleiding van de 450ste verjaardag van het overlijden van Pieter Bruegel de Oude opent in Brussel binnenkort een tentoonstelling rond enkele originele tekeningen van de meester en een unieke reeks gedrukte prenten die daarop gebaseerd zijn. En dankzij het Leuvense onderzoeksproject Fingerprint kunnen we daar nu naar kijken met een fenomenaal dieptezicht.

Aardwetenschappen - 01.04.2019
Gesteentelaag levert nieuw bewijs voor meteorietinslag die dinosauriërs de das omdeed
Een gesteentelaag in de Amerikaanse staat Noord-Dakota werpt een nieuw licht op de meteorietinslag Chicxulub. Die luidde zo'n 66 miljoen jaar geleden het einde in voor een groot deel van het leven op aarde. De fossielen gevonden in deze gesteentelaag zijn het eerste directe bewijs van dieren die rechtstreeks door de meteorietinslag zijn gestorven.