nieuws 2020

« TERUG

RechtResults 1 - 5 of 5.


Recht - 31.12.2020
VUB herontdekt Belgische vredesbijdrage
In zijn doctoraatsonderzoek onderzocht VUB-rechtshistoricus Wouter De Rycke de unieke, maar vergeten bijdrage van de Bergense advocaat Louis Bara (1821-1857) aan de internationale 19 de -eeuwse vredescampagne.

Recht - 24.12.2020
VUB-alumnus Bert Van Cauter bekroond met thesisprijzen Nullum Crimen en Algemene Praktische Rechtsverzameling
Masterscriptie legt pijnpunten van perslekken en spanningsveld tussen onderzoeksgeheim en journalistiek bronnengeheim bloot Woensdag 24 maart 2021 — VUB-alumnus Bert Van Cauter valt in de prijzen met zijn masterscriptie. Met zijn onderzoek 'Gedeeld geheim, verloren geheim? Perslekken en het spanningsveld tussen het geheim van het onderzoek en het journalistiek bronnengeheim', onder begeleiding van Filiep Deruyck, won hij de thesiswedstrijd van de Algemene Praktische Rechtsverzameling en werd hij tevens bekroond met de eerste prijs van het tijdschrift Nullum Crimen (Intersentia).

Recht - 31.07.2020
Wetenschappers brengen schilderproces Lam Gods in beeld
Belgische en Amerikaanse onderzoekers boeken knappe resultaten met nieuwe onderzoekstechnieken. Het Lam Gods is een van de centrale meesterwerken van de West-Europese schilderkunst. Het Lam onderging in de loop van de tijd heel wat veranderingen en werd deels overschilderd. Met nieuwe beeldvormingsmethoden brachten wetenschappers die wijzigingen zeer gedetailleerd in beeld.

Recht - 28.04.2020
’Meisje met de parel’ stond oorspronkelijk voor groen gordijn
Scanner UAntwerpen ontsluiert geheimen van Vermeers topwerk Een team van internationale topwetenschappers kreeg erg uitzonderlijk de mogelijkheid om het 'Het Meisje met de Parel', het wereldberoemde schilderij van Vermeer, grondig te bestuderen. Erfgoedwetenschappers van de Universiteit Antwerpen namen het meesterwerk onder de loep met hun unieke scanner.

Recht - 30.01.2020
Nieuwe online tool brengt zorgsituatie bij mantelzorg in kaart
Nieuwe online tool brengt zorgsituatie bij mantelzorg in kaart
Vandaag hebben KU Leuven, Ons Zorgnetwerk en Cera de 'Keuzewijzer' gelanceerd. Dit is een nieuwe online tool om mantelzorgers te ondersteunen bij de organisatie van de zorg en ondersteuning voor een zorgbehoevende naaste.