nieuws

« TERUG

CampusResults 1 - 11 of 11.


Campus - 21.12.2021
Rembrandts’ insolventie: slim ondernemerschap maar geen mastermind
De kunst, de persoon en het leven van Rembrandt blijven boeien. Dat blijkt ook uit de constante stroom van literatuur over zijn financiële huishouding. Dave De ruysscher en Marco in 't Veld, verbonden aan de VUB- CORE-onderzoeksgroep, het VUB-Department of Interdisciplinary Legal Studies en Tilburg Universiteit zijn gespecialiseerd in vroegmodern handelsrecht en hebben een aantal belangrijke vragen over Rembrandts insolventie kunnen ophelderen.

Campus - 20.12.2021
VUB-studie wijst uit dat ook leerlingen secundair onderwijs discriminatie ondervinden
Een niet-westerse klinkende naam hebben kan hinderlijk zijn bij het zoeken naar een job Onderzoek in het kader van een masterthesis aan de VUB heeft uitgewezen dat leerlingen uit het secundair onderw

Campus - 08.10.2021
Wetenschappers en kunstenaars doorbreken grenzen in Mindblowers
Tijdens de vijfde editie van Mindblowers onderzoeken academici en kunstenaars een avond lang de grenzeloosheid en begrenzing van ruimte en plaats: Performances op het kruispunt van kunst, wetenschap en reflectie. De afgelopen tijd werden onze ruimtes zowel kleiner én groter: we waren meer dan ooit aan huis gekluisterd, maar konden ook verder dan ooit reizen naar virtuele en digitale locaties.

Campus - 16.09.2021
Jongeren bedenken de vrijheid van morgen
Het Ondenkbare Experiment: samenwerking tussen VUB en ULB, Koen Vanmechelen en zijn MOUTH-Foundation Als enkele tientallen jongeren de koppen bijeen steken op zoek naar wat voor hen echte vrijheid is, dan krijg je een breed scala aan interessante ideeën, met filosofische zowel als wiskundige vrijheidsconcepten, die de cliché's ver overstijgen.

Campus - Milieu - 13.09.2021
VUB co-organiseert openLAB.brussels SUMMER SCHOOL
Het potentieel van transitieruimten om samen de stad te maken 13-17 september 2021 - USquare-site Brussel. De stad. En hoe maakbaar is de stad. Dit is het onderwerp van de openLAB.brussels zomerschool "Het potentieel van transitieruimten om samen de stad te maken", georganiseerd door VUB, ULB, communa - centre d'écologie urbaine en Urban Foxes van maandag 13 september tot en met vrijdag 17 september 2021.

Computerwetenschappen - Campus - 29.06.2021
Wiskunde & Data Science voor leraren en zij-instromers
Vorig jaar was de VUB de eerste universiteit in Vlaanderen die met de bacheloropleiding Wiskunde en Data Science, data science in haar wiskunde-opleiding integreerde. Als echte pionier wou de VUB een antwoord bieden op de stijgende vraag naar wiskundigen en data­specialisten op de arbeidsmarkt. Hierop verder bouwend biedt de VUB vanaf september verkorte, op maat gemaakte programma's aan voor onder meer leraren en zij-instromers.

Campus - 12.04.2021
Pandemie en internationale uitwisselingen
Maandag 12 april 2021 — Internationale uitwisselingsstudenten en -onderzoekers zijn binnen de academische wereld een groep die op bijzondere manier getroffen is door de pandemie. In een opinieartikel in het vakblad Ethnobiology and Conservation breken Farid Dahdouh-Guebas van de Vakgroep Biologie van de Vrije Universiteit Brussel en Ina Vandebroek van The New York Botanical Garden een lans voor deze groep en komen met een paar oplossingen.

Campus - Milieu - 19.12.2020
Wetenschap, techniek en kunst tastbaar maken voor jongeren
Woensdag 19 mei 2021 — De Raad van Bestuur van de Vrije Universiteit Brussel heeft de plannen van B-PHOT Brussels Photonics voor de bouw van de STEAM Academy in Oetingen goedgekeurd.

Campus - 17.12.2020
VUB-student legt genderongelijkheid in Vlaamse filmsector bloot
Vrouwelijke rolmodellen en regulering zijn nodig voor structurele verandering In de nasleep van verschillende schandalen in de filmwereld én de globale roep naar meer gendergelijkheid kwam ook de Vlaamse filmsector in het vizier.

Campus - 17.09.2020
Universiteitsfonds Antwerpen rondt kaap van twee miljoen euro
Brandingscampagne 'Geef vandaag om morgen' laat potentiële donateurs kennismaken met UAntwerpen. Het Universiteitsfonds Antwerpen lanceert een brandingscampagne onder de noemer 'Geef vandaag om morgen'.

Campus - 15.09.2020
Belg ziet natuur in eigen gemeente achteruitgaan
UAntwerpen polste reeds 1200 Belgen naar hun visie op natuur. Meer dan 1200 Belgen namen al deel aan een grootschalige natuurenquête van de universiteiten van Antwerpen en Luik.