nieuws

« TERUG

EvenementResults 1 - 4 of 4.


Evenement - 07.06.2022
Drie UGent’ers genomineerd voor prijs meest belovende onderzoeker 2022
Wie is dé beloftevolle jonge onderzoeker van Vlaanderen? Eos maakte vijf laureaten bekend die strijden om de Eos Pipet. Stem nu een UGent'er naar de publieksprijs! ( 22-04-2022 ) Wie is dé beloftevolle jonge onderzoeker van Vlaanderen? Eos maakte vijf laureaten bekend die strijden om de Eos Pipet. Stem nu een UGent'er naar de publieksprijs! Wie is dé beloftevolle jonge onderzoeker van Vlaanderen? In samenwerking met de Jonge Academie maakte Eos vijf laureaten bekend die strijden om de Eos Pipet.

Evenement - 25.06.2020
Vlaamse leerlinge wint eerste Olympiade Nederlands
Polly Jean Hollanders (17) van het Pius X Instituut in Antwerpen pakt jury in met onderzoek naar dt-fouten. Polly Jean Hollanders (17) van het Pius X Instituut in Antwerpen wint de allereerste Olympiade Nederlands. Met haar onderzoek naar de oorsprong van dt-fouten verblufte ze de internationale jury en versloeg ze de zes andere finalisten uit Vlaanderen en Nederland.

Evenement - Farmacologie - 16.12.2019
Eerste AHA!-awards bekronen innovatieve onderzoekers
Professoren Steven Latré en Pierre Van Damme krijgen prijs van Voka Antwerpen-Waasland en UAntwerpen. Antwerpen is dé kennisregio bij uitstek. Dat werd door UAntwerpen en Voka Antwerpen-Waasland op maandag 16 december in de verf gezet tijdens de eerste Antwerp Innovation Night. In het nieuwe provinciehuis gingen de eerste AHA!-awards naar vaccinatiespecialist Pierre Van Damme en Internet of Things-expert Steven Latré.

Evenement - 29.10.2019
Leuvense egyptologen graven zeldzaam ’Tweewegenboek’ op
Sommigen zien er een landkaart in van het oud-Egyptische dodenrijk, anderen houden het op een bloemlezing over de godenwereld. Feit is dat de eerste ontdekking in honderd jaar van een zogeheten 'Tweewegenboek', door egyptoloog Harco Willems en zijn team, veel stof doet opwaaien. Samen met de archeologieprofessor graven we in het verleden.