nieuws

« TERUG

SportResults 1 - 15 of 15.


Gezondheid - Sport - 07.03.2024
Rekening houden met het lichaam van vrouwen: de invloed van de menstruatiecyclus en anticonceptie op sportprestaties
Rekening houden met het lichaam van vrouwen: de invloed van de menstruatiecyclus en anticonceptie op sportprestaties
Onderzoekster Marine Carpentier (Laboratoire de physiologie cardio-respiratoire à l'effort) pakt een blinde vlek aan in het motorisch-wetenschappelijk onderzoek: de invloed van de menstruatiecyclus en hormonale anticonceptie op sportprestaties. Op deze Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw deelt ze met ons haar bevindingen, eerste hypotheses en onderzoeksperspectieven .

Sport - 17.11.2023
Iedereen aan de mindfulness op school? Weinig effect
Heel wat jongeren kampen wel eens met sombere gevoelens, stress of angstklachten. In een groot opgezette studie, met steun van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (FWO) en in het kader van Rode Neuzen Dag (nu 'Jez!'), onderzocht KU Leuven of mindfulness op school hierbij hulp zou kunnen bieden.

Sociale wetenschappen - Sport - 29.10.2022
Privacy bij sportapps vaak ondermaats
Privacy bij sportapps vaak ondermaats
Sporten fitness apps, zoals Strava, winnen jaar na jaar aan populariteit. Het zijn ook vaak echte sociale netwerken geworden. Je deelt er zeer persoonlijke gegevens, en soms onbewust ook je woonof werklocatie als startpunt van je sportactiviteiten. De apps laten je meestal toe die locaties te verbergen, maar onderzoekers van de onderzoeksgroep imec-DistriNet aan KU Leuven ontdekten dat die optie in vele gevallen een vals gevoel van veiligheid geeft.

Gezondheid - Sport - 15.04.2022
VUB organiseert symposium over sportblessures
Vrijdag 15 april 2022 — Op 23 april 2022, tussen 9u en 13u, organiseert VUB-onderzoeksgroep Menselijke Fysiologie en Sportkinesitherapie (MFYS) het Sport Injury Seminar op de Vrije Universiteit Brussel, campus Etterbeek. Het symposium laat zowel onderzoekers als mensen uit de praktijk aan bod komen (chirurgen, kinesitherapeuten, .

Gezondheid - Sport - 14.12.2021
VUB-onderzoek naar rol kinesitherapie in herstel van COVID-19
De coronapandemie houdt de wereld in zijn greep. Wereldwijd zijn er ondertussen meer dan 265 miljoen gevallen van COVID-19 geregistreerd, meer dan 5,2 miljoen mensen zijn eraan gestorven. Ongeveer 14% van de mensen die met COVID-19 zijn besmet belanden in het ziekenhuis en een deel van hen heeft intensieve zorg nodig.

Sport - 21.10.2021
VUB-masterstudent onderzoekt witte voetbaltribunes in multicultureel Brussel
Brussel kent een grote diversiteit. Veel inwoners hebben een migratieachtergrond. In 2020 was dat het geval voor 75% van de Brusselaars.

Sport - 29.07.2021
Topsport maakt gelukkig en trots
VUB-onderzoek toont aan dat goede prestaties van topsporters een positieve impact heeft op algemeen welzijn Grote topsportevenementen zoals de Olympische Spelen kunnen een golf van enthousiasme en 'feel good' teweegbrengen bij de bevolking. De VUB onderzocht daarom in een breed bevolkingsonderzoek in samenwerking met Sport Vlaanderen naar de maatschappelijke waarde van topsport en meer bepaald de impact ervan op het geluksen trotsgevoel.

Sport - 22.07.2021
Topsport zet Vlaming aan om zelf te sporten
Topsport inspireert Vlamingen tot het beoefenen van sport. Bovendien fungeren onze topsporters als rolmodellen voor de gewone Vlaming. Dat blijkt uit een breed bevolkingsonderzoek van de VUB in samenwerking met Sport Vlaanderen, naar de maatschappelijke waarde van topsport. "De resultaten zijn duidelijk.

Sport - Computerwetenschappen - 22.12.2020
Gloednieuwe Virtual Reality-sportbox voor pioniersonderzoek
Innovaties maken sporten in virtuele wereld snel mogelijk Binnenkort starten aan de VUB onderzoeken naar sporten in de virtual reality.

Sport - 17.12.2020
Beter trainen en revalideren dankzij innovatieve sportapplicatie RunEASI
Beter trainen en revalideren dankzij innovatieve sportapplicatie RunEASI
Nieuwe spin-off van KU Leuven bundelt biomechanische expertise en AI Sporten zonder pijn of blessures, het is de wens van elke sporter en ook de doelstelling van RunEASI, een nieuwe spin-off van de KU Leuven.

Sport - 11.12.2019
Winkelen met beperkingen stoort ons minder
Op dinsdag 11 augustus schotelt UAntwerpen u de zeventiende golf van de Grote Coronastudie voor. Tijdens de eerste coronagolf hadden we het het lastigst met het sluiten van de scholen en met het stilleggen van het sporten verenigingsleven. Dat winkelen gepaard ging met beperkingen, stoorde ons minder.

Sport - 27.08.2019
Zwakke voetspieren aan de basis van overbelastingblessures bij onstabiel looppatroon
Lopers met overpronatie - waarbij de enkel te fel naar binnen kantelt tijdens de landing - kampen vaak met overbelastingblessures.

Sport - 09.08.2019
Messi versus Ronaldo: volgens nieuw computermodel trekt Argentijn aan het langste eind
Voetballers worden beoordeeld op basis van hun statistieken. Vaak gaat daarbij enkel aandacht naar het aantal doelpunten en assists, maar dat geeft geen volledig beeld van hun bijdrage aan het spel. Daarom hebben computerwetenschappers van de KU Leuven samen met het data-intelligentiebedrijf SciSports een model ontwikkeld dat alle acties aan de bal kan beoordelen.

Sport - 26.02.2019
Hoe presteren profvoetballers onder zware mentale druk?
Profvoetballers moeten op belangrijke momenten het hoofd koel houden, maar de ene kan dat beter dan de andere. Cristiano Ronaldo lijkt wel immuun voor mentale druk, terwijl de prestaties van Neymar onder druk afnemen. Het is één van de opmerkelijke bevindingen van een studie uitgevoerd door de KU Leuven en het data-intelligentiebedrijf SciSports.

Sport - Inovatie - 28.12.2017
VUB-prijs voor maatschappelijke valorisatie voor Luc De Vuyst en Pieter Ballon
We would like to use cookies We use cookies on our website. They help us get to know you a little and how you use our website. This helps us provide a more valuable and tailored experience for you and others. Professor Luc De Vuyst is gewoon hoogleraar in de industriële microbiologie en voedingsbiotechnologie.