Eerstesteenlegging Datacenter Green Energy Park

      -      English  -  Nederlands
Wij nodigen u als journalist graag uit voor de eerstesteenlegging van het duurzame Datacenter van het Green Energy Park op woensdag 21 september om 14u00. Het Datacenter zal in het hart staan van het park. Het biedt dan plaats aan supercomputers, die onderzoek naar hoogtechnologische oplossingen mogelijk maken. Het 3500 m2 tellende gebouw heeft ruimte voor vijftien modules. De VUB en het UZ Brussel nemen allebei ťťn module in.

Programma

14u00 Ontvangst en begeleiding naar het terrein

14u30 Speech rector VUB, Jan Danckaert

14u35 Speech burgemeester van Asse, Koen Van Elsen

14u40 Speech minister Ben Weyts

14u45 Speech Michael Gheysens, Ghelamco

14u50 Plechtige onthulling QR-code

Locatie voor ontvangst: Zone1 Research Park 120, 1731

Dit Datacenter is het eerste echte duurzame centrum van BelgiŽ. Het gebruikt 100 procent groene energie, dat gedeeltelijk lokaal wordt opgewekt. Het ontwerp is gericht op maximale energie-efficiŽntie. Daarnaast wordt de warmte van de servers gerecupereerd, regenwater gebruikt voor koeling en is het ontworpen als een circulair gebouw. Het is gericht op hergebruik van materiaal, zo weinig mogelijk nieuwe grondstoffen en zo min mogelijk vervuiling.

Green Energy Park is in 2019 opgericht. De man die dit mogelijk heeft gemaakt, is de onlangs overleden ererector Paul De Knop. Green Energy Park wordt een grootschalige proeftuin waar bedrijven, onderzoekinstellingen, overheden en gebruikers in co-creatie samenwerken aan innovatieve en duurzame oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Het onderzoek focust op vier domeinen: de transitie naar groene energie en mobiliteit, het ziekenhuis van de toekomst, digitale vraagstukken zoals smart cities en slimme technologieŽn op basis van Artificial Intelligence en biotechnologie.

Jimmy Van Moer, Algemeen Directeur [email protected]

+32 (0)495/36 07 53

www.greenenergypark.be

volg ons op twitter @VUBrussel De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiŽnteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geŽngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

De Wereld Heeft Je Nodig

De Vrije Universiteit Brussel neemt haar wetenschappelijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid met liefde en daadkracht op. De VUB lanceerde daarom het platform -De Wereld Heeft Je Nodig-. Hier worden rond zes P -s ideeŽn, acties en projecten samengebracht, opgestart en uitgebouwd. De eerste P staat voor People , want daar draait alles om: mensen gelijke kansen geven, welvaart, welzijn, respect. Peace staat voor het bestrijden van klein en groot onrecht in de wereld. Prosperity gaat armoede en ongelijkheid te lijf. Planet staat voor acties rond biodiversiteit, klimaat, luchtkwaliteit, dierenrechten... Met Partnership zoekt de VUB samenwerkingen om de wereld een betere plaats te maken. De zesde en laatste P is van Poincarť , de Franse filosoof Henri Poincarť aan wie de VUB haar leuze ontleent, dat het denken zich aan niets mag onderwerpen, behalve aan de feiten zelf. De VUB is een ’urban engaged university-, sterk verankerd in Brussel en Europa en werkend volgens de principes vrij onderzoek. www.vub.be/dewereldheeftjenodig