
Als VUB-professor in de Biomedische Wetenschappen treedt Karin Vanderkerken toe tot de Klasse der Natuurwetenschappen, één van de vier klassen waaruit de Academie bestaat.
"Ik voel me buitengewoon vereerd met deze mooie erkenning voor mijn inzet en zie het als een bekroning van mijn werk", stelt Vanderkerken. "Het is een privilege om deel uit te maken van een instelling met zo’n indrukwekkende geschiedenis en mijn bijdrage te leveren aan haar toekomst door middel van mijn ervaring op zowel onderzoeksals beleidsgebied."
Als VUB-professor in de Franse Literatuur en Intermedialiteit treedt David Gullentops toe tot de Klasse der Kunsten.
"Intermedialiteit is één van de onderzoeksspeerpunten van de onderzoeksgroep CLIC, die hoort bij het departement Taalen Letterkunde. Dankzij deze erkenning krijgen de onderzoeksgroep en het departement een bredere erkenning buiten de VUB", aldus David Gullentops. "Ik hoop de Academie te verrijken door Intermedialiteit als volwaardige studiediscipline te introduceren. Al te vaak worden niet alleen de literatuur en de kunsten, maar ook de kunsten onderling, gecompartimenteerd in afzonderlijke disciplines, terwijl hun ontwikkelingen in het verleden en in de actuele kunstwerken getuigen van talrijke interferenties en vruchtbare kruisbestuivingen."
Vanderkerken en Gullentops sluiten zich aan bij andere vooraanstaande VUB-leden in de Klasse der Natuurwetenschappen, waaronder professoren Charles Hirsch (emeritus), Irina Veretennicoff (emerita), Alexander Sevrin en Luc Steels (emeritus en bestuurder van de Klasse) en in de Klasse der Kunsten, waaronder professor Willem Elias (emeritus).
Over KVAB
De Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten is een genootschap van excellente wetenschappers, kunstenaars en bedrijfsleiders. Leden van de Academie worden voor het leven benoemd en treden toe tot één van de vier klassen: Natuurwetenschappen, Menswetenschappen, Kunsten, Technische wetenschappen.Via allerlei initiatieven wil de KVAB een langetermijnvisie ontwikkelen over belangrijke wetenschappelijke en maatschappelijke uitdagingen en bijdragen tot de beleidsvorming daarover. Ook publiceert de Academie onder meer rapporten en standpunten, organiseert ze colloquia en congressen, reikt ze een aantal prestigieuze wetenschappelijke prijzen uit en nodigt ze eminente buitenlandse academici uit.
Men kan niet kandideren voor lidmaatschap van de Academie, maar enkel verkozen worden via een selectieprocedure, op basis van wetenschappelijke merites.
volg ons op twitter @VUBrussel
De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.