KU Leuven-spin-off AstriVax haalt 30 miljoen euro op voor bouw van vaccinplatform

      -      English  -  Nederlands

Met een totaalbedrag van ¤ 30 miljoen heeft AstriVax het grootste startkapitaal binnengehaald in de geschiedenis van KU Leuven-spin-offs. Het bedrijf maakt gebruik van technologie die werd ontwikkeld aan het Rega Instituut van de KU Leuven. Daarmee wil AstriVax nieuwe vaccins ontwikkelen die makkelijk te produceren zijn, minder eisen stellen op het gebied van de koude keten en een ruime, langdurige bescherming bieden tegen uiteenlopende virussen en andere pathogenen.

De financieringsronde werd geleid door V-Bio Ventures en Fund+. De andere investeerders zijn Flanders Future TechFund, Thuja Capital, Ackermans & van Haaren, Mérieux Equity Partners (via OMX Europe Venture Fund), BNP Paribas Fortis Private Equity en het Gemma Frisius Fund van de KU Leuven.

AstriVax zal het startkapitaal gebruiken om zijn eerste thermostabiele vaccin tegen gele koorts naar de klinische ontwikkelingsfase te brengen en om verder te werken aan twee vaccinkandidaten: een vaccin om hondsdolheid te voorkomen en eentje voor de behandeling van chronische hepatitis B. Het bedrijf zal ook verder bouwen aan zijn uiterst innovatieve, first-in-class plug-and-play vaccinplatform dat is gebaseerd op het baanbrekende werk van medeoprichters professor Johan Neyts en dr. Kai Dallmeier van het Rega Institute van de KU Leuven. De veelzijdige technologie van AstriVax kan worden aangewend voor de ontwikkeling van een brede waaier van vaccins om infectieziekten te voorkomen en te behandelen. AstriVax wil zich richten op de grote uitdagingen in de vaccinologie, zoals beschermingsduur en productiegemak. Aangezien de vaccins niet langer een strikte koude keten zullen vereisen, zullen ze makkelijker vanuit de fabriek tot bij de patiënten geraken, zelfs in tropische en subtropische gebieden.

Dr. Hanne Callewaert zal als CEO aan het hoofd van het bedrijf staan. Ze heeft meer dan 15 jaar ervaring in de sector van de biowetenschappen, waaronder verschillende leidende functies in bedrijven zoals GSK Vaccines en Oxurion. Callewaert: "Ik vind het een voorrecht om te kunnen samenwerken met het wereldberoemde team van professor Johan Neyts en Kai Dallmeier voor de verdere ontwikkeling van het vaccinplatform. De technologie heeft enorm veel potentieel om tegemoet te komen aan medische behoeften. Dankzij de financiering en ondersteuning van een sterk consortium van investeerders kan de technologie van AstriVax de stap naar klinische validatie zetten. Ik beschouw dit als een sterke bekrachtiging van het vertrouwen in het potentieel van de technologie, het team en de samenwerking."

Professor Johan Neyts (KU Leuven), medeoprichter: "Na meer dan tien jaar van hard werk en veel toewijding heeft ons academisch team een nieuwe, krachtige en veelzijdige vaccinaanpak ontwikkeld en verfijnd. Kai Dallmeier en ik zijn bijzonder opgetogen dat AstriVax onze revolutionaire vaccintechnologie naar de klinische ontwikkelingsfase zal brengen. Dit zal ervoor zorgen dat we op alle continenten veel meer mensen kunnen beschermen en behandelen tegen allerlei afschuwelijke infectieziekten. We zijn ook blij te kunnen samenwerken met CEO Hanne Callewaert. Dit alles doen we met de steun van een enthousiast en ervaren consortium van investeerders en met advies van de bevoegde instanties."

Lees meer over het KU Leuven-vaccinplatform

Shelley Margetson, managing partner bij V-Bio Ventures: "We zijn onder de indruk van de kwaliteit van het wetenschappelijk werk dat in de voorbije jaren werd verricht door Johan Neyts en Kai Dallmeier bij de KU Leuven. Het omzetten van academische expertise in waardevolle producten voor de samenleving via de oprichting van spin-out-bedrijven vormt de kern van de activiteiten van V-Bio Ventures."
Dr. Caroline Goddeeris, directeur bij Fund+: "We waarderen de expertise van de oprichters en het team van AstriVax enorm. We zijn ervan overtuigd dat het thermostabiele plug-and-play vaccinplatform veel potentieel in zich heeft om een breed scala aan ziekten te voorkomen en te behandelen dankzij de opmerkelijke immuunrespons die het opwekt. Het is voor Fund+ een eer om deel uit te maken van het AstriVax-verhaal en wereldwijd het leven van mensen en patiënten te verbeteren."
Het hoofdkantoor van AstriVax zal te vinden zijn in de BioHub in Haasrode (bij Leuven).

Plug-and-play vaccinplatform ontwikkeld aan KU Leuven

AstriVax maakt gebruik van technologie die werd ontwikkeld aan het Rega Instituut van KU Leuven. Ontdek meer over het baanbrekend werk van AstriVax-medeoprichters Johan Neyts en Kall Demeier in deze video (2018) of bezoek de website van het Rega Instituut.

Katrien Bollen, portretten door Philippe Swiggers (HC) and Rob Stevens (JN), vertaald door N.N.


Deze site maakt gebruik van cookies en analyse-instrumenten om de bruikbaarheid van de site te verbeteren. Meer informatie. |