Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen
Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen
Universiteit Antwerpen   link
Sociale wetenschappen - 3.07
Onderzoek Statbel en UAntwerpen wijst uit dat huwelijken minder snel ontbonden worden. Huwelijken in België lopen de jongste jaren minder snel spaak. Dat blijkt uit een analyse van Statbel en de Universiteit Antwerpen.
Sociale wetenschappen - 2.07

Grote Coronastudie toont aan dat één kind op vijf deel van de vakantie bij grootouders zal zijn. Meer en meer mensen zouden een mondmasker graag verplicht zien worden, bijvoorbeeld in de supermarkt. En heel wat kinderen en jongeren brengen een stuk van de vakantie met hun grootouders door.

Event - 25.06

Polly Jean Hollanders (17) van het Pius X Instituut in Antwerpen pakt jury in met onderzoek naar dt-fouten. Polly Jean Hollanders (17) van het Pius X Instituut in Antwerpen wint de allereerste Olympiade Nederlands.

Economie - 23.06

Nieuwe spin-off imec en UAntwerpen tilt kwaliteitscontrole naar een hoger niveau. Kwaliteitscontrole is van groot belang in de industrie, maar is complex en duur. Deltaray, een nieuwe spin-off van imec en UAntwerpen, zorgt voor een revolutie in het domein: met zijn 'accelerated 3D Xray'-portfolio speurt de spin-off tot 100 maal sneller - en bovendien efficiënter en fijnmaziger - naar eventuele productiefouten.

- 12.06

UAntwerpen legt basis voor Belgische productie van gespecialiseerde mondmaskers. Grote tekorten aan persoonlijk beschermingsmateriaal: ze liepen als een rode draad doorheen de coronacrisis. In het UZA zullen de zorgwerkers voortaan kunnen beschikken over voldoende FFP2-maskers, in hartje Antwerpen vervaardigd door de productontwikkelaars van UAntwerpen.

- 30.06

Op dinsdag 30 juni schotelt UAntwerpen opnieuw de Grote Coronastudie voor. Net voor de start van de zomervakantie krijg je op dinsdag 30 juni weer de kans om deel te nemen aan de Grote Coronastudie. Onder meer de mondmaskerdiscussie komt aan bod.

Event - 25.06

FORUM+ is het peer-reviewed tijdschrift voor onderzoek en kunsten in de Lage Landen. Fotografie en tekst hebben altijd een spannende en boeiende verhouding met elkaar gehad. Iets benoemen zonder het letterlijk uit te spreken, is ook wat Jana Coorevits en Charlotte Van den Broeck beogen in hun bijzondere bijdrage.

Health - 23.06

Wilhelmus (Wilco) Kwanten (UZA/UAntwerpen) zorgt samen met Amerikaanse collega's voor doorbraak. Sommige leveraandoeningen zijn moeilijk te detecteren en hun evolutie is ook moeilijk op te volgen. Internationaal onderzoek, waar ook Dr. Wilhelmus (Wilco) Kwanten (UZA/UAntwerpen) aan mee werkte, brengt daar verandering in.

Economie - 9.06

Medimundi start vanaf augustus 2020 met de productie van FFP2 en FFP3 ademhalingsmaskers. Medimundi is een nieuwe spin-off van Cartamundi en de Universiteit Antwerpen. In consortium met de machinebouwer Cloostermans en een privé-investeerder, zal Medimundi instaan voor innovatie, de productie, de marketing en verkoop van hoogwaardige ademhalingsmaskers.

Deze site maakt gebruik van cookies en analyse-instrumenten om de bruikbaarheid van de site te verbeteren. Meer informatie. |