Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen
Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen
Universiteit Antwerpen  
Sociale wetenschappen - 9.12
Onderzoekers UAntwerpen en VUB vergelijken politieke advertenties op Facebook en in kranten. Facebookadvertenties worden steeds belangrijker voor politieke partijen. Maar verschillen die ads veel van de klassieke krantenadvertentie? Onderzoek van UAntwerpen en VUB komt tot de vaststelling dat er drie grote verschillen zijn.
Aardwetenschappen - 5.12

Geothermie kan landen helpen de doelstellingen omtrent hernieuwbare energieproductie te bereiken, maar de techniek is duur. Onderzoekers komen tot de conclusie dat een overheidslening die enkel teruggevorderd wordt indien het geothermieproject winstgevend blijkt, de meest geschikte beleidsmaatregel is.

Health - 4.12

Onderzoek UAntwerpen linkt gebrek aan verpleegkundigen aan hogere sterfte in onze ziekenhuizen. In een nieuwe studie tonen onderzoekers van UAntwerpen het verband aan tussen het aantal verpleegkundigen in hospitalisatiediensten en sterfte bij de patiënten die ze verzorgen.

Event - 2.12

De toegang tot de databank MLA International Bibliography verloopt vanaf nu via het Ebsco-platform in plaats van het Proquest-platform. De toegang tot de databank MLA International Bibliography is aangepast.

Recht - 29.11

UAntwerpen en Club Brugge zetten unieke Leerstoel op over de voetbalonderneming van morgen. Op dinsdag 3 december 2019 lanceren UAntwerpen, het Universiteitsfonds, de Faculteit Rechten en Club Brugge een nieuwe academische Leerstoel.

Biowetenschappen - 5.12

NeuroEpigenEthics Kristien Hens won een Europese onderzoeksbeurs en zal met een interdisciplinair team de ethische en filosofische implicaties van epigenetica onderzoeken. Activiteiten, publicaties en een blog op http://www.neuroepigenethics.com/ Link: http://www.neuroepigenethi

Elektrotechniek - 3.12

UAntwerpen adviseert stad en Q-Park rond luchtzuivering in parking Zuiderdokken. De lucht in de nieuwe parking onder de Gedempte Zuiderdokken en de lucht die de parking zal uitstoten, moet zo zuiver mogelijk zijn.

Sociale wetenschappen - 29.11

De Faculteit Ontwerpwetenschappen meldt met grote droefheid het plotse overlijden van ingenieur-architect, stedenbouwkundige en ruimtelijke planner Jef Van den Broeck, emeritus ruimtelijke planning aan de KU Leuven.

Biowetenschappen - 21.11

Onderzoekers UZA/UAntwerpen kunnen jaren vooraf zeggen wie de ziekte zal ontwikkelen. Vandaag wordt leverkanker vaak (te) laat ontdekt, en een genezing kan alleen wanneer we er vroeg bij zijn. Onderzoekers van UZA en UAntwerpen ontdekten een set genen die voorspelt wie leverkanker gaat ontwikkelen.

Deze site maakt gebruik van cookies en analyse-instrumenten om de bruikbaarheid van de site te verbeteren. Meer informatie. |