Earth and Environment

Aardwetenschappen - 5.12.2019
Geothermie kan landen helpen de doelstellingen omtrent hernieuwbare energieproductie te bereiken, maar de techniek is duur. Onderzoekers komen tot de conclusie dat een overheidslening die enkel teruggevorderd wordt indien het geothermieproject winstgevend blijkt, de meest geschikte beleidsmaatregel is.
Milieu - 5.12.2019

Belgische en Nederlandse paleontologen hebben ontdekt dat het zeeleven in onze contreien zich uitzonderlijk snel herstelde na de meteorietinslag die het einde van de dinosauriërs inluidde.

Milieu - 11.10.2019

Aarden omgevingswetenschappers van de KU Leuven zijn er voor het eerst in geslaagd om via satellieten de sneeuwdiepte van alle berggebieden in het noordelijk halfrond in kaart te brengen. Met deze methode kunnen gebieden bestudeerd worden die niet toegankelijk zijn voor lokale metingen, zoals de Himalaya bijvoorbeeld.

Aardwetenschappen - 25.10.2019

Inleiding: Er is een duidelijke correlatie tussen de beleving van een straat en de verkeerssamenstelling. Dat blijkt uit de analyse van de Straatvinken-data. De modal split of verkeerssamenstelling in een straat is een belangrijke indicator voor de leefbaarheid ervan.

Milieu - 2.10.2019

Diersoorten worden kleiner bij hogere temperaturen en kleinere diersoorten zijn gevoeliger voor pesticiden. Die twee effecten zijn al langer bekend, maar nog nooit aan elkaar gekoppeld. Diersoorten worden inderdaad gevoeliger voor pesticiden bij hogere temperaturen omdat ze net krimpen, zo blijkt uit een studie bij waterjuffers van biologen van de KU Leuven.

Momenteel 21 Banen in gebieden Milieu, Aardwetenschappen, Palaeontologie.
Geselecteerde jobs
Milieu - 22.01
Using data assimilation and weather forecasts in irrigation scheduling (PhD scholarship) Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Milieu - 17.01
Postdoctoral researcher University of Ghent
Computer Science/Telecom - 15.01
PhD Candidate University of Ghent
Psychologie - 10.01
Post-doctoral researcher in behavioral science Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Milieu - 09.01
Postdoctoraal Onderzoeker Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Aardwetenschappen - 18.12.2019
Junior Professor in Architectuur, erfgoed en het digitale domein Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Milieu - 10.12.2019
PhD Positions on Energy Systems Modeling Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)

Deze site maakt gebruik van cookies en analyse-instrumenten om de bruikbaarheid van de site te verbeteren. Meer informatie. |