Earth and Environment

Milieu - 25.07
Volgens Jonas Lembrechts geven traditionele weerstations vandaag verkeerd beeld Wat is het effect van het veranderende klimaat op onze biodiversiteit? “Die vraag kunnen we nog niet beantwoorden, omdat we de juiste data nog niet in handen hebben”, zeggen Jonas Lembrechts (UAntwerpen) en een internationaal team van ecologen.
Milieu - 19.06

Michael Stamm staat met één been in de universiteit en met het andere in de industrie. Voor zijn doctoraat in materiaalkunde ontwerpt hij een systeem dat ijs kan opsporen in de brandstoftanks van vliegtuigen.

Milieu - 8.04

Treurige beelden van grote plekken plasticsoep in de oceanen en van vervuilde stranden zijn vandaag schering en inslag. Maar de aanpak van het probleem vertrekt vaak van een letterlijk 'oppervlakkige' kijk op de ingrediënten van die soep en hoe die zich gedragen, zegt waterbouwkundig ingenieur Erik Toorman.

Milieu - 7.05

In het gebied tussen Demer en Dijle kan je op zo'n zes meter diepte de restanten van vuurstenen werktuigen van neanderthalers vinden. Dat is nieuws in de archeologie, want het betekent dat de kustgebieden van Noordwest-Europa geen terra incognita waren voor de bekendste neef van de moderne mens.

Aardwetenschappen - 1.04

Een gesteentelaag in de Amerikaanse staat Noord-Dakota werpt een nieuw licht op de meteorietinslag Chicxulub. Die luidde zo'n 66 miljoen jaar geleden het einde in voor een groot deel van het leven op aarde.

Momenteel 17 Banen in gebieden Milieu, Aardwetenschappen, Palaeontologie.
Geselecteerde jobs
Computer Science/Telecom - 02.08
Postdoctoral researcher: satellite-based hydrological data assimilation Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Milieu - 19.07
Post-doc positions on energy systems modeling Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Bedrijf / economie - 15.07
Vacancy for a PhD-position in Applied Economics: ’Essays on cooperative business models’ Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Elektrotechniek - 12.07
PhD researcher: smart grids, distributed control and privacy Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Elektrotechniek - 03.07
PhD position: Stability analysis of hybrid AC/DC power systems Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Milieu - 25.06
PhD position, Wildlife Ecotoxicology Universiteit Antwerpen

Deze site maakt gebruik van cookies en analyse-instrumenten om de bruikbaarheid van de site te verbeteren. Meer informatie. |
 

Earth-and-Environment