Earth and Environment

Aardwetenschappen - 12.10
De Keniaanse atleet Eliud Kipchoge heeft als eerste persoon ooit een marathon voltooid binnen twee uur. De Olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de marathon liet de klok stoppen na 1 uur, 59 minuten en 40 seconden.
Aardwetenschappen - 11.10

Aarden omgevingswetenschappers van de KU Leuven zijn er voor het eerst in geslaagd om via satellieten de sneeuwdiepte van alle berggebieden in het noordelijk halfrond in kaart te brengen. Met deze methode kunnen gebieden bestudeerd worden die niet toegankelijk zijn voor lokale metingen, zoals de Himalaya bijvoorbeeld.

Aardwetenschappen - 27.09

Naar aanleiding van de 450ste verjaardag van het overlijden van Pieter Bruegel de Oude opent in Brussel binnenkort een tentoonstelling rond enkele originele tekeningen van de meester en een unieke reeks gedrukte prenten die daarop gebaseerd zijn.

Milieu - 2.10

Diersoorten worden kleiner bij hogere temperaturen en kleinere diersoorten zijn gevoeliger voor pesticiden. Die twee effecten zijn al langer bekend, maar nog nooit aan elkaar gekoppeld. Diersoorten worden inderdaad gevoeliger voor pesticiden bij hogere temperaturen omdat ze net krimpen, zo blijkt uit een studie bij waterjuffers van biologen van de KU Leuven.

Milieu - 5.09

Wetenschappers UAntwerpen en NIOZ wijzen erop dat water niet nog troebeler mag worden. In een artikel in het online tijdschrift Scientific Reports tonen onderzoekers van de Universiteit Antwerpen en het Nederlands Instituut voor Zee-onderzoek (NIOZ) aan dat de Belgische Schelde in 2008 plots troebeler is geworden.

Momenteel 11 Banen in gebieden Milieu, Aardwetenschappen, Palaeontologie.
Geselecteerde jobs
Milieu - 03.10
Postdoctoral researcher University of Ghent
Chemie - 12.09
Postdoctoral researcher, Electrocatalysis Universiteit Antwerpen
Milieu - 10.09
Predoctoral researcher University of Ghent
Milieu - 19.07
Post-doc positions on energy systems modeling Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)

Deze site maakt gebruik van cookies en analyse-instrumenten om de bruikbaarheid van de site te verbeteren. Meer informatie. |