Aarde en milieu - Milieu

Welke invloed kan een anticonceptiemolecuul hebben op het milieu?

Milieu - Biowetenschappen

Welke invloed kan een anticonceptiemolecuul hebben op het milieu? Recent werk van onderzoekers van UNamur beantwoordt deze vraag en is net gepubliceerd in het tijdschrift Environment International. Dit werk is het resultaat van een drie jaar durende samenwerking met Mithra, een Belgisch biotechbedrijf dat zich inzet om de gezondheid van vrouwen te veranderen met innovatieve alternatieven, met name op het gebied van anticonceptie, gefinancierd door SPW Research.

Milieu - 3.06

Het groen in Brusselse basisscholen is ongelijk verdeeld

De helft van de Brusselse basisscholen heeft een tekort aan vegetatie op het schoolplein (minder dan 30%), en een derde heeft ook geen toegang tot een nabijgelegen openbare groene ruimte (minder dan 300 meter van de school).

Milieu - 27.05

Populaties bultrugwalvissen in de noordelijke Pacifische Oceaan onder druk door klimaatverandering

Milieu

Een langdurige studie van populaties van bultrugwalvissen in de noordelijke Pacifische Oceaan heeft aangetoond dat de klimaatverandering een negatieve impact heeft op de soort.

Milieu - 20.05

Toenemende droogte stelt veerkracht van Amazonewoud op de proef

Milieu

Het Amazonewoud herstelt sinds 2015 moeizamer van de toenemende droogte, maar toont globaal nog steeds een opmerkelijke veerkracht. Bosdegradatie als gevolg van droogteperiodes is het meest uitgesproken in het zuiden, waar de menselijke invloed het grootste is. Dat blijkt uit nieuw internationaal onderzoek onder leiding van aarden omgevingswetenschappers van KU Leuven. 

VUB onderzoekt hoe bioplastics geproduceerd kunnen worden met een combinatie van zeewater en afvalstromen uit de industrie

Milieu - Biowetenschappen

Fundamenteel onderzoek door VUB-doctorandus Brendan Schroyen (Onderzoeksgroep Microbiology, Bio-ingenieurswetenschappen) naar het micro-organisme H

Milieu - 22.05

Nieuwe VUB-leerstoel onderzoekt circulaire economie in Vlaamse Zeehavens 

In samenwerking met Vlaanderen Circulair en de Vlaamse zeehavens Port of Antwerp-Bruges, North Sea Port en Haven Oostende, lanceert de Vrije Universiteit Brussel (VUB) de nieuwe leerstoel "Chair Circular Port Monitoring in Flanders".

Milieu - 15.05

Fossiele schelpen laten zien dat de opwarming van de aarde groter is in de zomer dan in de winter.

Milieu

Fossiele schelpdieren tonen aan dat de opwarming van de aarde groter is in de zomer dan in de winter.