Geesteswetenschappen - Media

Good Move: wat denken twitterende Brusselaars

Media - 1.05
Media

Hoe big data en AI beleidsmakers kunnen helpen bij het evalueren van mobiliteitsprojecten. Na de hevige protesten tegen het Good Move plan, het veelbesproken Brusselse mobiliteitsplan dat vanaf 2019 in verschillende fases werd geďmplementeerd en kort daarna door een aantal gemeenten alweer werd afgeserveerd, besloten wetenschappers van het VUB Data Analytics Lab en de VUB Mobilise-onderzoeksgroep na te gaan in hoeverre die negatieve vibe beantwoordde aan de realiteit.

VUB-Expertenlijst verkiezingen

Vrijdag 29 maart 2023 - Dit jaar trekken we tweemaal naar de stembus: op 9 juni om politici te kiezen die ons op Europees, federaal en regionaal niveau zullen vertegenwoordigen en op 13 oktober voor de provincialeen gemeenteraadsverkiezingen.

Media - 15.03

Persuitnodiging - VUB Masteropleiding Journalistiek en VVJ organiseren debat over gebruik van AI in de journalistiek

Vrijdag 15 maart 2024 - Op donderdag 21 maart houden de masteropleiding Journalistiek van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het kenniscentrum voor de journalistiek 'VVJ Academy' een debatavond over het gebruik van AI in de journalistiek. Hoofdredacteurs en mediabazen discussiëren of AI een revolutionaire hulp, dan wel een virtuele vervanger is/zal zijn voor journalisten.