Inovatie en economie - Carrière

Kantoorhonden zorgen ook thuis voor betere werkomgeving

Carrière - 21.06
Carrière

Op 'Take your dog to work day' laten bedrijven werknemers kennismaken met de viervoeters van hun collega's door ze mee op kantoor toe te laten. Voor sommige bedrijven zijn honden op de werkvloer een vaste waarde en in onderzoek werd de voordelige impact op de werkbeleving al aangetoond. Al is niet elke hond of werkplek hiervoor geschikt. Nieuw onderzoek van KU Leuven toont aan dat ook voor thuiswerkers honden een positieve impact hebben op de werkomgeving zonder in te boeten aan productiviteit. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in Journal of Occupational Health Psychology .

Carrière - 12.03

De theorie van de 1 of 2: Ish Ait Hamou in dialoog met UGent’ers

Carrière

Op donderdagavond 21 maart 2024 gaat Ish Ait Hamou in dialoog met het publiek rond zijn 'Theorie van de 1 of 2'.

Carrière - 26.06

Elke Jorens benoemd tot nieuwe beleidsdirecteur Mens & Organisatie aan de Vrije Universiteit Brussel

Carrière

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft Elke Jorens aangesteld als de nieuwe beleidsdirecteur van de directie Mens & Organisatie (M&O). Jorens, een alumna en eveneens fellow van de VUB, brengt een uitgebreide ervaring mee uit haar indrukwekkende loopbaan bij Accenture en Microsoft, waar ze diverse leidinggevende functies bekleedde.

Internationale Vrouwendag: VUB Reel Borders geeft ’onzichtbare’ huishoudhulpen een gezicht

VUB Reel Borders , een project gefinancierd door de European Research Council (ERC) wil een breder bewustzijn creëren over migrantenvrouwen die in EU-grensgebieden werken maar niet over de nodige papieren beschikken.