Geneeskunde en biowetenschappen

Farmacologie - 14.01
Bio-ingenieurs van de KU Leuven hebben een nieuwe antibacteriële strategie ontwikkeld die bacteriën verzwakt door hun samenwerking te verhinderen. In tegenstelling tot bij antibiotica, treedt er tegen deze strategie geen resistentie op, omdat niet-resistente bacteriën het overnemen van resistente.
Health - 9.01

Wetenschappers van de KU Leuven, de Universiteit van Bremen, het Leibniz-instituut voor materiaalkunde en de Universiteit van Ioannina zijn erin geslaagd om tumorcellen in muizen uit te schakelen door immunotherapie te combineren met nanodeeltjes op basis van koper.

Health - 30.12.2019

Antwerpse en Gentse wetenschappers ontdekken nieuw geneesmiddel tegen dodelijke ziekte. Antwerpse en Gentse wetenschappers ontdekten een nieuw middel tegen de slaapziekte. “De ziekte lijkt op de terugweg, maar het blijft absoluut nuttig om een nieuw geneesmiddel achter de hand houden, want een opstoot is niet ondenkbaar”, zegt prof. Guy Caljon (UAntwerpen).

Biowetenschappen - 8.01

Leuvense onderzoekers zijn erin geslaagd organisch botweefsel te kweken op de manier  waarop botweefsel bij een embryo ontstaat. De gebruikte techniek, die vertrekt van kleine kraakbeenbolletjes, maakt het mogelijk om over enkele jaren organisch botweefsel te kweken op industriële schaal en weefsels op te bouwen met 3D-bioprinting.

Health - 22.12.2019

Herman Goossens (UAntwerpen) volgt gebeurtenissen rond onbekend nieuw virus op de voet op. Net voor de jaarwisseling dook een nieuw coronavirus op in China. De ziekte verspreidde zich reeds over enkele Aziatische landen, en dinsdag werd een eerste slachtoffer in de VS gemeld.

Momenteel 45 Banen in gebieden Biowetenschappen, Health, Dierenarts wetenschappen, Farmacologie.
Geselecteerde jobs
Biowetenschappen - 23.01
Postdoctoral researcher, Neuroscience Universiteit Antwerpen
Biowetenschappen - 23.01
Predoctoral researcher, Bio-image analysis Universiteit Antwerpen
Health - 23.01
Postdoc in immunology Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Health - 20.01
PhD Researcher in the field of Health System Design Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Health - 17.01
Postdoctoral position in data omics Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Dierenarts wetenschappen - 15.01
Predoctoral researcher University of Ghent
Biowetenschappen - 15.01
Postdoctoral positions to create ’foie gras’ in vitro from stem cells Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)

Deze site maakt gebruik van cookies en analyse-instrumenten om de bruikbaarheid van de site te verbeteren. Meer informatie. |