Geneeskunde en biowetenschappen

Biowetenschappen - 20.08
In heel Vlaanderen vormt de neerslag van stikstof een ernstige bedreiging voor het voortbestaan van essentiële schimmels in graslanden. Daardoor komt de biodiversiteit onder druk te staan. Dat blijkt uit een Europese studie onder leiding van Leuvense biologen.
Biowetenschappen - 9.08

Via gencorrectie is een onderzoeksconsortium van de KU Leuven en de Universiteit van Trento erin geslaagd om twee mutaties die mucoviscidose veroorzaken, permanent te herstellen. Dat gebeurde in een laboschaaltje met organoïden: 3D-celculturen afkomstig van mucopatiënten.

Health - 1.08

Ziekten van het baarmoederslijmvlies zoals endometriose of endometriumkanker, kunnen nu op een nieuwe manier onderzocht worden. Leuvense wetenschappers hebben driedimensionale celculturen gekweekt uit ziek weefsel van patiënten: die kunnen gebruikt worden om de ziekte te ontrafelen en geneesmiddelen te testen.

Health - 6.08

Een hoge bloeddruk is de belangrijkste behandelbare risicofactor voor harten vaatziekten. Die ziekten zijn het best te voorspellen door de bloeddruk een hele dag lang te meten, ook tijdens de slaap.

Biowetenschappen - 22.07

De niet-invasieve prenatale test (NIPT) die al langer gebruikt wordt om bij een foetus chromosoomafwijkingen zoals het syndroom van Down vast te stellen, geeft ook uitsluitsel over het geslacht van de baby.

Momenteel 60 Banen in gebieden Biowetenschappen, Health, Dierenarts wetenschappen, Farmacologie.
Geselecteerde jobs
Health - 20.08
PhD Candidate on Influenza-associated Aspergillosis Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Biowetenschappen - 19.08
2 PhD and/or Postdoc positions in Bone Biology and (patho-)Physiology Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Health - 19.08
PhD position: Dietary patterns and personalized dietary interventions in IBS Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Computer Science/Telecom - 19.08
New EU-Project ’marie Curie Intelligent Ultrasound’ (marcius) - Second PhD Position Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Biowetenschappen - 13.08
PhD position: Chromatin structure analysis of rare inherited Copy Number Variants Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Health - 12.08
Full-time Postdoctoral Scientist position Université libre de Bruxelles
Health - 11.08
PhD position on the ethical aspects of precision medicine Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)

Deze site maakt gebruik van cookies en analyse-instrumenten om de bruikbaarheid van de site te verbeteren. Meer informatie. |
 

Medicine-and-Life-Sciences