Geneeskunde en biowetenschappen

Health - 4.12
Onderzoek UAntwerpen linkt gebrek aan verpleegkundigen aan hogere sterfte in onze ziekenhuizen. In een nieuwe studie tonen onderzoekers van UAntwerpen het verband aan tussen het aantal verpleegkundigen in hospitalisatiediensten en sterfte bij de patiënten die ze verzorgen. Conclusie: bij een hoger aantal verpleegkundigen op hospitalisatiediensten overlijden er minder patiënten onverwacht.
Biowetenschappen - 21.11

Onderzoekers UZA/UAntwerpen kunnen jaren vooraf zeggen wie de ziekte zal ontwikkelen. Vandaag wordt leverkanker vaak (te) laat ontdekt, en een genezing kan alleen wanneer we er vroeg bij zijn. Onderzoekers van UZA en UAntwerpen ontdekten een set genen die voorspelt wie leverkanker gaat ontwikkelen.

Biowetenschappen - 18.11

Arbeiders in de maakindustrie zijn benieuwd naar nieuwe technologieën die onder de noemer van industrie 4.0 worden geïntroduceerd, maar maken zich ook zorgen over hoe deze hun job kunnen veranderen.

Health - 19.11

Ongeveer 3 op 1000 mensen lijden aan de ziekte van Crohn, gekenmerkt door ontsteking van de darmen. Er bestaat een behandeling voor de aandoening, maar lang niet alle patiënten zijn daarmee geholpen.

Health - 15.11

Vandaag start de rekrutering van deelnemers voor een bijzonder Vlaams onderzoeksproject: FLORA. Het project, een initiatief van SmartWithFood (een spin-off van Colruyt Group) in samenwerking met de KU Leuven en het VIB , wil onderzoeken of gepersonaliseerde en digitaal geleverde voedingsadviezen een positief effect kunnen hebben op de gezondheid en de darmflora.

Momenteel 62 Banen in gebieden Biowetenschappen, Health, Dierenarts wetenschappen, Farmacologie.
Geselecteerde jobs
Biowetenschappen - 06.12
Postdoctoral researcher University of Ghent
Biowetenschappen - 04.12
Technologist, Small animal MRImaging Universiteit Antwerpen
Biowetenschappen - 02.12
Postdoc position in neurophysiology Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Biowetenschappen - 29.11
Un.e technicien.ne de laboratoire - Faculté des Sciences Université libre de Bruxelles
Biowetenschappen - 29.11
PhD Position in development of innovative genome editing techniques for tropical crops Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Milieu - 28.11
Postdoctoral fellow University of Ghent
Milieu - 28.11
PhD Candidate University of Ghent

Deze site maakt gebruik van cookies en analyse-instrumenten om de bruikbaarheid van de site te verbeteren. Meer informatie. |