Sociale wetenschappen en psychologie

Psychologie - 25.09
Bijna één op de vijf Vlaamse jongeren ervaart matige tot ernstige psychische klachten. Sociale relaties spelen hierbij een cruciale rol. Zo brengen de jongeren met de meeste klachten ook meer tijd alleen door en voelen ze zich minder gewaardeerd in gezelschap. Sociaal vaardige tieners rapporten dan weer minder psychische klachten.
Sport - 27.08

Lopers met overpronatie - waarbij de enkel te fel naar binnen kantelt tijdens de landing - kampen vaak met overbelastingblessures. Niet zozeer deze beweging, maar wel de sterkte van de voetspieren ligt aan de basis van de letsels, zo blijkt uit een studie van de KU Leuven.

Sociale wetenschappen - 30.07

Onderzoek Kris Hardies (UAntwerpen) wijst op groot belang sociale normen op de werkvloer Sociale normen blijken extreem belangrijk bij het voorkomen van seksuele intimidatie op het werk. In werkomgevingen waar intimiderende acties geaccepteerd lijken door de medewerkers, maakt men zich er sneller schuldig aan.

Sport - 9.08

Voetballers worden beoordeeld op basis van hun statistieken. Vaak gaat daarbij enkel aandacht naar het aantal doelpunten en assists, maar dat geeft geen volledig beeld van hun bijdrage aan het spel.

Pedagogiek - 4.07

Annelies Verlaet (UAntwerpen) zoekt kinderen met ADHD voor onderzoek naar alternatief Wie ADHD heeft, krijgt van de dokter doorgaans Rilatine voorgeschreven. Dat geneesmiddel is vaak efficiënt, maar heeft geregeld bijwerkingen.

Momenteel 12 Banen in gebieden Pedagogiek, Psychologie, Sociale wetenschappen, Sport, Politiek.
Geselecteerde jobs
Health - 04.10
PhD Candidate University of Ghent
Computer Science/Telecom - 04.10
PhD position in psychology and/or computer science (interdisciplinary project BI Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Psychologie - 03.10
Postdoctoral Researcher on Wearable Devices and Mental Health Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Psychologie - 01.10
PhD in Linguistics and/or Psychology (interdisciplinary Project Bitshare) Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Sociale wetenschappen - 11.09
Three PhD positions within the ERC Starting Grant on media and Well-being Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven)
Health - 26.08
Predoctoral researcher University of Ghent
Sociale wetenschappen - 03.12.2018
1 Poste de Doctorant Université libre de Bruxelles
Dierenarts wetenschappen - 05.11.2018
Postodoctoral Position Université libre de Bruxelles

Deze site maakt gebruik van cookies en analyse-instrumenten om de bruikbaarheid van de site te verbeteren. Meer informatie. |