Sociale wetenschappen en psychologie - Sociale wetenschappen

VUB-onderzoek over integratiebeleid valt in de prijzen op internationale migratieconferentie

Op een internationale conferentie van IMISCoe, het wereldwijd grootste netwerk van migratieonderzoekers, is de studie van een onderzoekster aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), Iva Dodevska, in de prijzen gevallen. Jaarlijks wordt er de Maria Ioannis Baganha Award uitgereikt aan de beste doctoraatsstudie in migratiestudies. Dodevksa's prijswinnende studie getiteld "Europe and its Others: Migrant Integration in Research and Policy" duikt in de complexe wereld van hoe migranten worden geïntegreerd in Europese samenlevingen.

De complexe kwestie van criminele migranten die bescherming nodig hebben

Wat te doen met migranten die een misdaad hebben gepleegd, maar worden bedreigd in hun land van herkomst? Een zeer moeilijke vraag, volgens Julia Zomignani Barboza, onderzoeker bij het Centrum voor Onderzoek naar Fundamentele Rechten aan de Vrije Universiteit Brussel.

Statement VUB over inbraak en vandalisme in studentenrestaurant

Afgelopen nacht werd het VUB-studentenrestaurant getroffen door een verwerpelijke daad van inbraak en vandalisme. Onze collectieve voorzieningen voor studenten en personeel zijn zwaar beschadigd.

VUB Expertenlijst naar aanleiding van staking in de gevangenissen

Vrijdag 5 april - Sinds maandag 1 april staakt het gevangenispersoneel in alle Belgische gevangenissen voor onbepaalde duur. Het is de zoveelste stakingsactie van de drie grote vakbonden in korte tijd.

Migratie: integratiebeleid om het gevoel van bedreiging te verminderen

Wordt de toenemende immigratie per definitie als een bedreiging gezien in de gastlanden? Nee: het hangt af van het integratiebeleid. Een enquête uitgevoerd in de Verenigde Staten en Europa.

Zwangerschapsbegeleiding in groep is nog te onbekend, ondanks de bewezen voordelen

Het Horizon2020 Group Care for the first 1000 days-programma loopt af. Onderzoekers in zeven verschillende landen, waaronder drie VUB'ers, bekeken met hulp van collega's uit de V.S. hoe ze in de deelnemende landen zwangerschapsopvolging konden organiseren.

Overbevolkte gevangenissen zijn de donkere spiegel van onze samenleving

Opiniestuk van VUB-onderzoekers CRiS verschenen via demorgen.be op 4 april 2024. Kristel Beyens, An-Sofie Vanhouche, Emilie Gossye, Elieze Termote en Laure Deschuyteneer zijn criminologen van de onderzoeksgroep Crime & Society aan de Vrije Universiteit Brussel.

Momenteel 8 Baan in gebied Sociale wetenschappen.
Geselecteerde jobs
Sociale wetenschappen - 19.07
Tenure-Track Assistant Professor Or Associate Professor In Science And Technology Studies UNIL - Faculté des SSP, Lausanne
Sociale wetenschappen - 19.07
Professeur·e associé·e en sciences sociales du sport et de l’activité physique adaptée UNIL - Faculté des SSP, Lausanne
Sociale wetenschappen - 19.07
Associate Professor in Social Sciences of Sport and Adapted Physical Activity UNIL - Faculté des SSP, Lausanne
Sociale wetenschappen - 04.07
Doctoral scholarship holder in the field of social demography Universiteit Antwerpen
Werkgevers van de week