Fossiele schelpen uit Antwerpen: zomers warmen sneller op dan winters

Paleontology - 15.05
Paleontology

In een warmer klimaat warmen zomers veel sneller op dan winters. Dat blijkt uit onderzoek naar fossiele schelpen door aardwetenschapper Niels de Winter. Met deze kennis zijn de gevolgen van de huidige opwarming van de aarde in het Noordzeegebied beter in kaart te brengen.

Media - 1.05

Good Move: wat denken twitterende Brusselaars

Media

Hoe big data en AI beleidsmakers kunnen helpen bij het evalueren van mobiliteitsprojecten.

Onderzoek van DNA in bloed om makkelijker kanker en zwangerschapscomplicaties vast te stellen

Om meer te weten over iemands gezondheid, moeten artsen vaak weefselstalen afnemen. Het team van professor Joris Vermeesch ontwikkelde een diagnostische analyse die op basis van het celvrij DNA in ons bloed kan aantonen welke weefsels in ons lichaam zijn aangetast. Hierdoor kunnen verschillende kankers en zwangerschapscomplicaties met grote gevoeligheid worden vastgesteld. De resultaten werden gepubliceerd in Nature Communications.

KU Leuven slaagt er in muco-mutaties te herstellen

Voor het eerst heel precieze herstelling in menselijke cellen mogelijk. Mucoviscidose is een ongeneselijke, genetische aandoening die wordt veroorzaakt door mutaties in één gen.

Bekijk het heelal in 3D

Astronomy & Space

Een team onderzoekers onder leiding van Vincent Pelgrims (ULB) stoft de Melkweg af om de eerste 3D-kaart van het magnetische veld in het heelal te bouwen. Een nieuwe lancering voor de astronomie, waardoor we de diepten van de hemel als nooit tevoren kunnen verkennen. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Astronomy & Astrophysics.

Geselecteerde jobaanbiedingen
Agronomie - 06.05
Research Scientist LCA of Food and Nutrition Systems Agroscope, 8046 Zürich
Microtechniek - 22.04
System Engineer (F/H) 100% CSEM, Neuchâtel
Elektrotechniek - 22.04
CAD Layout R&D Engineer (F/H) 100% CSEM, Neuchâtel
Werkgevers van de week