wire - nouvelles brèves

Administratie - 31.03
De European Research Council (ERC) heeft opnieuw haar Advanced Grants voor baanbrekend onderzoek uitgereikt. Dit jaar mogen twee KU Leuven-onderzoekers de prestigieuze beurs in ontvangst nemen: ingenieur Bart De Moor en filosoof Jan Opsomer. De ene zal speuren naar optimale wiskundige modellen, de andere naar sporen van Aristoteles.
Health - 31.03

Nationale bevraging om druk op eerstelijnszorg beter in kaart brengen en coördinatie en samenwerking in de zorg te stimuleren. Een consortium van academische centra, koepels van beroepsorganisaties en het Vlaams Instituut voor de Eerste lijn dokterde in ijl tempo een monitoringsysteem uit om de druk op de eerstelijnszorg in kaart te brengen.

Pedagogiek - 26.03

De maatregelen rond het coronavirus hebben een grote invloed op ons dagelijks leven. Onderzoekers van de KU Leuven willen achterhalen welke invloed deze crisis heeft op het mentaal welbevinden van mensen en hoe dit evolueert naargelang de maatregelen aanhouden.

Computer Science - 27.03
Computer  Science

Wetenschappers van de COSIC-onderzoeksgroep aan de KU Leuven en van de universiteit van Birmingham hebben ontdekt dat heel wat automodellen van Toyota, Kia en Hyundai gebruikmaken van zwakke cryptografische codes.

Health - 12.03

De meest kwetsbaren op de arbeidsmarkt halen het grootste voordeel uit uitzendwerk als opstap naar meer. Dat is een argument dat vaak naar boven komt in discussies over uitzendwerk. Een nieuw rapport van het HIVA, het Onderzoekinstituut voor Arbeid en Samenleving van de KU Leuven, plaatst daar aanzienlijke vraagtekens bij.


Results 1 - 50 of 102.


Health - 03.03.2020
De ontwikkeling van nieuwe medicatie is mogelijk 1,3 miljard euro goedkoper dan tot nu toe gedacht
De ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel kost gemiddeld 1,3 miljard dollar (1,1 miljard euro). Dat is beduidend minder dan tot nu toe werd aangenomen.

Bedrijf / economie - 05.02.2020
KU Leuven lanceert matchmakingtool voor ingenieursstudenten en de industrie
KU Leuven lanceert matchmakingtool voor ingenieursstudenten en de industrie
Onderzoekers van de KU Leuven hebben drie types ingenieurs gedefinieerd. Aan de hand van een online test ontdekken studenten bij welk type ze aanleunen.

Computer Science / Telecom - 29.12.2019

Bedrijf / economie - 27.12.2019

Biowetenschappen - 26.12.2019
Junkfood heeft impact op darmen van stadsvogels
Onderzoekers UAntwerpen nemen darmmicrobiota bij vogels uitgebreid onder de loep. Stadsvogels voeden zich grotendeels met ‘junkfood'.

Politiek - 24.12.2019
"Ouderen pasten hun gedrag sneller aan dan jongere generaties"
Op dinsdag 24 maart rekent UAntwerpen opnieuw op massale deelname aan grote coronastudie. Meer dan 560 000 Belgen vulden vorige week de coronabevraging van de Universiteit Antwerpen in.

Geschiedenis / archeologie - 20.12.2019
Adviesplatform Corvus put wijze raad uit onze geschiedenis
'Geschiedenis herhaalt zich nooit, maar rijmt altijd een keer.' Een versregel van Spinvis, maar ook het uitgangspunt van geschiedkundig adviesplatform Corvus.

Bedrijf / economie - 19.12.2019
"Kortere doorlooptijd zou veel kosten besparen"
UAntwerpen en bedrijven geven onderzoek naar binnenvaart boost via Leerstoel Dennie Lockefeer. De binnenvaart speelt vandaag al een belangrijke rol in onder meer de Antwerpse haven.

Bedrijf / economie - 18.12.2019

Computer Science / Telecom - 17.12.2019

- 14.12.2019
Cyberpesten kan leiden tot mentale problemen
UAntwerpen ondervraagt duizend jongvolwassenen naar langetermijneffecten van pesten. Dat ‘traditioneel' pesten ook op lange termijn gevolgen heeft voor het mentale welzijn van slachtoffers is al langer bekend.

Administratie - 14.12.2019

Health - 09.12.2019
Stroom kan suizende oren sussen
Laure Jacquemin (UZA/UAntwerpen) onderzoekt innovatieve therapie voor tinnitus. Vijftien procent van de volwassenen ervaart oorsuizen.

Deze site maakt gebruik van cookies en analyse-instrumenten om de bruikbaarheid van de site te verbeteren. Meer informatie. |